OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kaunista runoutta ja raskaita melodioita – suomalainen Averlanche julkaisi toisen singlen

Suomalainen melodista metallia soittava Averlanche julkaisi toisen singlen debyyttialbumiltaan.  

Kuuntele “Circus”

Yhtyeen kosketinsoittaja Antti kertoo kappaleen synnystä: ”Biisi muotoutui huomaamatta löydettyäni aiemmin säveltämäni melodiakulun, eikä sen alun perin ollut tarkoitus päätyä levylle. Kun sain idean runosta väliosaan, tiesin että minun oli pyydettävä ystävääni lausumaan se. Siitä tulikin koko biisin hienoin kohta. Olimme kaikki sitä mieltä, että tämä pitää saada sinkkuna ulos”.

“Circuksen melodiassa on taianomainen tunnelma ja sen herkän väliosan takia se on yksi suosikkibiisejäni levyllä. Runo pianomelodian taustalla sai kyyneleet silmiini, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa”, laulaja Rebecca kommentoi.  

Averlanche perustettiin 2017 Helsingissä ja sen musiikki yhdistelee tarttuvia melodioita ja kaunista naislaulua. Vaikutteet musiikkiin tulevat 90-luvun ja 2000-luvun alun kotimaisesta metallimusiikista. Yhtyeen vokalisti Rebecca Spörl on syntyjään saksalainen ja hän muutti Suomeen viisi vuotta sitten.  

Yhtyeen loppuvuonna julkaistavan debyyttialbumin on tuottanut, miksannut ja masteroinut Hiili Hiilesmaa ja se on äänitetty Studio Watercastlella Arttu Sarvanteen toimesta syksyllä 2019.  

Averlanchen ensimmäinen single “The Sounds of Insomnia” julkaistiin 15.5.2020.