OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Finnair vähentää Euroopan-lentojensa vuoroja matkustusrajoitusten vuoksi – lisää lentoja Lappiin

Finnair lentää syyskuussa vähemmän vuoroja Euroopan kohteisiin, kuin se aiemmin suunnitteli. Monet eri maat ovat asettaneet koronan vuoksi uusia matkustusrajoituksia viime viikkoina, minkä vuoksi kysyntä on arvioitua vähäisempää.  Myös joihinkin kotimaan kohteisiin lennetään aiempaa pienemmällä vuorotiheydellä.  

Yhtiö lentää suunnitelmiensa mukaan syyskuussa kaikkiin Euroopan-kohteisiin, joihin se lensi elokuussakin, mutta pienemmällä vuorotiheydellä. Poikkeuksia ovat Nizza ja Turku, joihin yhtiö lopettaa lennot syyskuussa.  

Myös kotimaassa vuorotiheyttä joihinkin kaupunkeihin muutetaan. Syyskuussa Finnair lentää Kuopioon kerran päivässä sekä Vaasaan ja Maarianhaminaan viisi kertaa viikossa. Yhtiön tavoitteena oli aloittaa myös lennot Tampereelle syyskuussa, mutta kysyntätilanteen vuoksi näiden lentojen aloitus siirtyy. 

”Koronatilanne on viime viikkoina muuttunut monissa maissa, minkä vuoksi useat maat ovat asettaneet uusia matkustusrajoituksia. Kun Euroopan-lentämistä tukevaa vaihtoliikennettä Aasiasta ja Yhdysvalloista ei vielä ole näiden alueiden tiukkojen koronarajoitusten vuoksi, ja koska paikallinen kysyntä on rajoitusten vuoksi arvioitua maltillisempaa, mukautamme lentämistä sen mukaisesti. Koronatilanteen vuoksi meillä on syyskuussa lentoja noin 30 % siitä, mitä operoimme vuoden 2019 syyskuussa, toteaa Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen

”Toisaalta Lappi ja Kuusamo näyttävät ilahduttavasti kiinnostavan kotimaisia matkustajia ennakoitua enemmän, minkä vuoksi lisäämme uusia vuoroja näihin kohteisiin.”  

Lisää lentoja Lappiin ja Kuusamoon 

Finnair lisää lentämistä Ivaloon, Kittilään ja Kuusamoon syyskuussa niin, että Ivaloon ja Kittilään lennetään kahdeksan ja Kuusamoon yhdeksän kertaa viikossa. Rovaniemelle lennetään edelleen 28 viikkovuoroa. 

Finnair on yhteydessä nyt peruttujen lentojen asiakkaisiin ja reitittää heidät uudelleen muille lennoilleen. Suurelle osalle Euroopan liikenteen matkustajista löytyy uusi lento samalle päivälle.  

Päivitetyn liikenneohjelman mukaiset lennot löytyvät Finnairin verkkosivuilta finnair.fi.