OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Tommi Mattila

Kansallisteatterin syyskausi avattiin poikkeustilanteessa

Kansallisteatterin syyskauden avajaiset järjestettiin keskiviikkona 12. elokuuta. ”Suuri toiveeni kaikkien vaikeuksien keskellä on, että pitäisimme huolta toisistamme”,  pääjohtaja Mika Myllyaho vetoaa.

Avajaisissa julkistettiin kaksi uutta ensi-iltaa: Juha Jokelan uutuus Dosentit ja Vesa Vierikon tulkinta Molièren Saiturista.

Tallenne avajaistilaisuudesta on katsottavissa tilaisuuden jälkeen Kansallisteatterin Tapahtumakanavalla:https://kansallisteatteri.fi/tapahtumakanava/

”Syksy alkaa suuren jännityksen vallassa. Suuri toiveeni kaikkien vaikeuksien keskellä on, että pitäisimme huolta toisistamme”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho vetosi avauspuheessaan. Myllyaho kertoi, että Kansallisteatterin syyskauden ohjelmiston keskeisenä aiheena on välittäminen. ”Politiikassa tapa puhua rumia on yleistynyt. Sitä ei voi hyväksyä. Olkaamme sivistyneitä, kunnollisia, hyviä ihmisiä. Siinä on meille haaste”, Myllyaho linjaa.

Tilaisuudessa julkistettiin kaksi uutta ensi-iltaa.
Juha Jokelan Kansallisteatterille kirjoittama ja ohjaama uutuusteos Dosentit on terävä aikalaisdraama akateemisen maailman jännitteistä. Jokelan Kansallisteatterille kirjoittama teos on tarkkanäköisesti aikaan pureutuva draama, joka kuvaa tieteen autonomian ja sivistyksen nykytilaa taloudellisten ja poliittisten paineiden alla. Valovoimainen näyttelijäensemble tuo akateemisen maailman abstraktit käsitteet ihmisen tasolle koskettavasti ja herkullisen tunnistettavasti.  Jokela on aiemmin kirjoittanut ja ohjannut Kansallisteatterille menestysteokset Patriarkka (2012) ja Sumu (2016). Kantaesitys nähdään Suurella näyttämöllä 25. marraskuuta. Rooleissa ovat Hannu-Pekka Björkman, Ria Kataja, Tommi Korpela, Maria Kuusiluoma,Otto Rokka (TeaK) ja Marja Salo.

Vesa Vierikon tulkinta Molièren Saiturista tarjoaa puuteria, peruukkeja ja taiturimaisen näyttelijäntyön siivittämää komediaa rahasta ja rakkaudesta. Vierikon aiempi Kansallisteatterin ohjaustyö, 1950-luvun tyyliin toteutettu Gabriel on ollut huikea yleisömenestys. Saiturin ensi-ilta on Vallilan Kansallisteatterissa 11. marraskuuta ja rooleissa nähdään Sami Lalou (TeaK), Markku Maalismaa, Karin Pacius, Jussi-Petteri Peräinen (Teak), Heikki Pitkänen, Antti Pääkkönen, Paula Siimes, Asta Sveholm, Marketta Tikkanen ja Juha Varis.

Loppusyksyn ohjelmiston liput tulevat myyntiin syyskuun aikana.

Kansallisteatteri on solminut uuden kumppanuussopimuksen Scandic Hotelsin kanssa.  Teatterin naapuriin avautuu Scandic Grand Central Helsinki alkuvuodesta 2021.

Kansallisteatterin syyskauden näytännöt alkavat elokuussa. Kansallisteatteri haluaa tehdä teatterikäynnistä mahdollisimman turvallisen. Katsomoihin otetaan vain rajoitettu määrä katsojia, ja turvaväleistä huolehditaan. Kansallisteatteri toivoo, että katsojat käyttävät kasvomaskeja, ja että kaikki huolehtivat käsihygieniasta. Kansallisteatterin ajantasaiset turvallisuusohjeet löytyvät täältä: https://kansallisteatteri.fi/turvallisesti-kansallisteatterissa/Kansallisteatterissa noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia.