OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Psykedeelista progerockia soittava Astral Bazaar julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta kakkosalbumiltaan

Embrace the Reverb -single sekoittaa Pink Floydin ja Rushin kaltaista klassista progressiivista rockia psykedeelisesti groovaaviin sävyihin Tame Impalan ja Pondin tyyliin. Astral Bazaarin soundin ytimessä on hienosäädettyjen kitarasovitusten ja vaihtelevien kitarasoundien luovan omaperäinen kokonaisuus. Kyseessä on ensimmäinen single yhtyeen tulevalta toiselta kokopitkältä albumilta.

Astral Bazaar on kuusihenkinen rockbändi Helsingistä. Bändin musiikki on eksoottinen sekoitus progressiivista ja psykedeelistä rockia jazz- ja maailmanmusiikkimausteilla. Heidän musiikkia on verrattu esim Pink Floydiin, King Crimsoniin ja Rushiin, ja toisaalta myös kotimaiseen legendaan Kingston Walliin. Astral Bazaarin soundiin on kuitenkin vaikuttanut voimakkaasti myös modernimmat psykedeliarockyhtyeet, kuten Tame Impala ja kokeellisen rockin puolelta esim The Mars Volta, kuten myös avaruusrockbändit, kuten Gong. Bändi on alusta asti nojannut vahvasti ajatukseen, että yhtyeen kokeellinen soundi luodaan vahvasti kitaroiden pohjalle, eikä syntikoita käytetä tyylilajin yleisestä tavasta poiketen lainkaan. Bändi on kiertänyt aktiivisesti ympäri suomea varsinkin genreen omistautuneissa tapahtumissa (kuten mm. Helsinki Psych Fest).