OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Rolling Stones -basisti huutokauppasi omaisuuttaan rikkoen ennätyksiä – WC-istuinsuojuskin pääsi mukaan

Entinen Rolling Stones -basisti Bill Wyman möi viime viikonloppuna arvostetussa Julien’s Auctions huutokaupassa useita henkilökohtaisia esineitään, kuten instrumentteja, pukuja, palkintoja ja paljon muuta. Rolling Stonesissa vuosina 1962-1993 soittanut Wyman toipui vastikään täydellisesti sairastamastaan eturauhassyövästä ja osa huutokaupan tuotoista lahjoitettiin erinäisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Huutokaupan odotetuin esine oli Wymanin 1969 vuoden Fender Mustang -basso, jota basisti soitti Rolling Stonesin levytyksillä vuosina 1969-1970. Soitin myytiin ennätykselliseen 384 000 dollarin (noin 322 865 euron) hintaan. Edellinen huutokaupassa myydyn basson myyntiennätys oli Paul McCartneylla, jonka Hofner-basso myytiin 204 800 dollarilla eli noin 172 194 eurolla vuonna 2013.

Myös Wymanin vuoden 1962 Vox AC30 -vahvistimen vasarahinnaksi asettui ennätyksellinen summa eli 106 250 dollaria (pyöreät 89 300 euroa). Wyman rikkoi näin Pink Floyd -kitaristi David Gilmourin hallussa pitämän ennätyksen kalleimmasta vahvistimesta – Gilmourin vahvistimista maksettiin viime vuonna 77 000 dollaria eli noin 64 700 euroa.

Fender-basson ja Vox-vahvistimen ennätyksellisten myyntien lisäksi huutokaupassa nähtiin vielä yksi historiankirjat auki räjäyttänyt myynti: Pehmoinen keltainen WC-istuinsuojus, johon oli kohokuvioitu Rolling Stonesin kielilogo. WC-istuinsuojuksesta maksettiin peräti 1 142 dollaria eli 960 euroa, joka näin ollen rikkoi kaikkien aikojen kalleimman WC-istuinsuojan vasarahinnan ennätyksen.