OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Foto: Astrid Lindroos

Lillan <3 Luckan – parkera barnen och gå på teater!

Lilla Teatern och Luckan inleder ett samarbete kring barnpassning under valda teaterföreställningar. Programmet lämpar sig för barn i åldern 4–10 år och är avgiftsfritt.

Den första teaterkvällen med barnpassning arrangeras lördagen 26 september. Män kan inte våldtas spelar på Lilla Teatern kl. 18.00–19.40 och öppettiden på LillaLuckan är 17.30–20.00. Under kvällen får barnen uppleva konceptet Bokbio. Till Bokbio hör en film som bygger på en bilderbok och till filmen finns pedagogiskt material att arbeta vidare med. Under kvällen erbjuds barnen även en lätt kvällsmåltid. LillaLuckan som är Luckans barnkulturrum ligger i Lilla Teaterns omedelbara närhet på Georgsgatan 27.

”Medan föräldrarna ser en föreställning på Lilla Teatern, får barnen komma till LillaLuckan. I en trygg och rolig omgivning ordnas ett kreativt program av vuxna”, säger Elin Sundell, verksamhetsproducent för Luckans barnkultur.

”Vi hoppas att detta arrangemang ger föräldrar som annars kanske har svårt att komma loss en möjlighet att gå på teater och umgås i vuxet sällskap en stund”, säger projektledare Johanna Welander vid Lilla Teatern.

Du kan anmäla ditt barn till LillaLuckans kvällsprogram och reservera en teaterbiljett genom att kontakta barnkultur@luckan.fi.  Sista anmälningsdag är 23.9 och det finns tio platser att boka.

Läs mer om pjäsen Män kan inte våldtas på lillateatern.fi och om konceptet Bokbio av Walhalla och Finlandssvenskt filmcentrum på bokbio.org.