OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Hoida kesällä kuivuneet hiukset syyskuntoon

Kesä on ihanaa aikaa, mutta hiukset joutuvat kovalle koetukselle. Aurinko ja kuumuus, merivesi ja uima-altaiden kloori kuivattavat hiuksia ja haalistavat niiden väriä. Vaikka olemme tottuneet suojaamaan ihoamme ympäristön haittavaikutuksilta, emme yleensä muista huolehtia hiuksistamme yhtä tunnollisesti.

Aivan kuten ihon kohdalla, ennaltaehkäisy on tehokkain keino myös hiusongelmien hoidossa. Jos vahinkoja on kuitenkin päässyt syntymään, on tilanteen korjaamiseksi olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Kesän jäljiltä kuville ja katkeilevia hiuksia kannattaa huoltaa esimerkiksi korjaavien ja kosteuttavien tuotteiden avulla.

Who What Wear-sivuston asiantuntijat jakoivat neljä vinkkiä, joiden avulla hiuksiin saa uutta elinvoimaa syksyn alkaessa.

Anna hiusten olla auki

Keähelteillä hiukset on helpointa nostaa pois kasvoilta ja niskasta. Vaikka ponihännät ja top knotit ovat käteviä, voivat ne jatkuvassa käytössä vahingoittaa hiuksia.

– Liian tiukka kampaus voi katkoa hiuksia varsinkin, jos hiuksia pidetään kiinni liian kauan. Vähennä vahinkoja ja katkeilua sitomalla hiukset löyhemmin, neuvoo Redkenin ja Pureologyn Lockonegon luova johtaja Antony Rawlings sivustolla.

Viimeistään syksyn tullen hiukset onkin syytä jättää mahdollisuuksien mukaan auki. Katkeilevia hiuksia voi hoitaa vahvistavilla ja korjaavilla tuotteilla. 

Suojaa kutrisi lämmöltä

Ajatus hiusten kuivaamisesta ja muista lämpökäsittelyistä ei houkuttele heinäkuun helteillä. Kun hiukset saavat kuivua vapaasti, säästyvät ne föönin kuivattavalta ilmalta. On kuitenkin syytä muistaa, että märkänä hiukset ovat alttiimpia vaurioille.

– Märkien hiusten harjaaminen voi venyttää hiusta, jolloin se ei välttämättä kuivuttuaankaan palaa entiseen muotoonsa. Se voi olla ongelma, Rawlings huomauttaa.

Kuva: pexels.com

Kun syksyn koittaessa muotoilutyökalut kaivetaan jälleen esiin, on haurastuneiden hiusten suojaaminen lämmöltä entistä tärkeämpää.

– Suurin osa meistä käyttää pesun jälkeen jonkinlaisia lämpölaitteita joko suoristamaan tai kihartamaan hiuksia. Tämä on se vaihe, jossa vaurioita syntyy. Käytä siis aina hiuksia suojaavia lämpötuotteita, neuvoo kampaaja Mark Hill.

Tehohoida kuivia hiuksia

Kesän jälkeen hiukset janoavat kosteutta. Auringon lisäksi merivesi ja rantalookin antavat suolasuihkeet kuivattavat ja haurastuttavat hiuksia.

– UV-säteet vaikuttavat hiuksen keratiiniin ja tekevät hiuksesta alttiin katkeilulle ja kuivumiselle. Rakennevaurioita kärsineet hiukset saattavat näyttää pörröisiltä, Hill huomauttaa.

Kun syksyllä reseptiin lisätään vielä kuiva sisäilma, ovat hiukset kovalla koetuksella. Syksyllä hiukset kaipaavat hieman ekstrahemmottelua ja pesurutiiniin kannattaa sisällyttää tehohoitavia tuotteita. Ravitseva naamio kosteuttaa ja ravitsee hiuksia. Säännöllisesti käytettynä tehohoito tekee hiuksista jälleen terveet ja kiiltävät.

– Kun haluat lisätä hoidon tehoa, kääri hiukset pyyhkeeseen ja anna tuotteen vaikuttaa niin kauan kuin haluat, vaikka yön yli. Seuraavana aamua hiukset tuntuvat upeilta, Hill vinkkaa.

Päivitä väri

Kaikki, joilla on värjätyt hiukset, tietävät, miten aurinko vaikuttaa väriin. UV-säteet vaalentavat hiuksia ja haalistavat kampaamovärejä.

– Kun ihmiset lähtevät lomalle tai viettävät aikaa ulkona auringossa, he keskittyvät usein ehkäisemään vahinkoja, joita aurinko voi aiheuttaa iholle, mutta he unohtavat hiuksensa kokonaan, Rawlings muistuttaa.

Myös merivesi ja kloori voivat haalistaa tai muuttaa väriä. Etenkin kloorilla on taipumus värjätä vaaleat hiukset vihertäviksi.

– Jos näin pääsee tapahtumaan, ole kiltti, äläkä yritä korjata vahinkoja kotona. Käänny sen sijaan ammattilaisen puoleen, joka varmistaa, ettei lisää vahinkoja pääse syntymään, neuvoo Hill.

Vaikka dramaattista vahinkoa ei olisikaan päässyt kesän riennoissa syntymään, on väri hyvä freesaata syksyllä. Kampaajan käsissä kulahtaneeseen hiusväriin saa syvyyttä ja kiiltoa.

Kuva: pexels.com

Lähde: Who What Wear