OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Markus Berger / Red Bull Content Pool

Haastattelu: Marc Márquezin palautuminen menossa hyvin, mutta kilparadoille ei ole vielä asiaa

Marc Márquezin kausi alkoi dramaattisesti kauden avajaisissa Espanjan Grand Prix -kisoissa heinäkuussa.

Espanjalainen on ollut MotoGP:n hallitseva voima voittaessaan tittelin kuusi kertaa viimeisen seitsemän kauden aikana, mutta on joutunut jättämään väliin suurimman osan tästä kaudesta, sillä hänelle on tehty kaksi leikkausta murtuneelle oikealle käsivarrelle.

Kuinka voit fyysisesti ja henkisesti?

“Henkisesti tämä tilanne oli alussa vaikeaa. Kotona ei ollut mitään tekemistä, päivät ja jopa tunnit olivat hyvin, hyvin pitkiä, mutta nyt meillä on suunnitelma jokaiselle päivälle. Teemme kaksi fysioterapiatuntia ja sitten harjoittelemme myös kuntosalilla valmentajani kanssa, vasemman käsivarsia, jalkoja ja jonkin verran sydäntä. Joten nyt henkinen puoli tuntuu paljon paremmalta. Hetki, josta kärsin eniten, on kilpailuviikonloppuna, koska katsot kilpailua, kaikkia harjoituksia televisiosta, eikä se ole helppoa.”

Marc Marquez, MotoGP Jerez, Espanja // Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Miltä sinusta tuntuu nyt kun harjoittelet uudelleen

“Olen aloittanut pyöräilyn ja juoksemisen ja odotin sen olevan paljon pahempi, koska olin neljän-viiden viikon ajan vain sohvalla katsellen televisiota. Mutta aloitin juoksemisen ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien tunsin oloni hyväksi ja aloin nähdä kehitystä myös pyöräilyn kanssa. Tärkeintä on, että kaikki liikkeet ovat kunnossa ja nyt askel askeleelta fysio Carlosin kanssa, hän asuu kanssani talossani, aloitamme kovasti töitä kehittyäkseni.”

Kaipaatko harjoittelua?

“Kaipasin harjoittelua, varsinkin kaksi ensimmäistä viikkoa, mutta enemmän kaipaan moottoripyörällä ajamista. Nyt aloin tuntea olevani valmis, mutta silloin se tulee hieman vaaralliseksi, koska kun tunnet olevasi valmis, haluat enemmän ja enemmän.”

Näimme sinut viime viikolla jo harjoittelemassa suojien kanssa, käytätkö niitä edelleen?

“Joo, meillä on ollut erilaisia ​​suojauksia. Alussa minulla oli paljon suojaa kädestä käsivarren yläosaan ja se oli täysin jäykkä. Sitten siirryimme askel askeleelta tätä sosiaalisissa medioissa nähtyä hiilikuitusuojusta kohti, joka oli kyynärpäästä hartioihin. Ja nyt, normaalissa elämässä, en käytä mitään suojia paitsi treenatessa, varsinkin kun pyöräilen, silloin käytän tätä hiilikuitusuojaa.”

Marc Marquez. MotoGP, Jerez, Espanja // Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Milloin luulet, että voit kilpailla jälleen?

“Kolme kuukautta on paljon. Kun olin lääkäreiden luona, yritimme ymmärtää ja kuunnella erilaisia ​​mielipiteitä, erilaisia ​​lääkäreitä ja he sanoivat noin kolme kuukautta.”

Tiedätkö mikä kilpailu on ensimmäinen palautuskilpailusi?

“En vielä tiedä milloin, mutta tunnen olevani nyt lähempänä pyörän selässä olemista, mikä on tärkeintä.”

Viimeinen kilpailu Misanossa oli ensimmäinen kilpailu, jossa Repsol Honda Team oli lähempänä etuosaa. Mitä ajattelit siitä?

“Repsol Honda -tiimi on mielestäni vaikeassa tilanteessa. Tietysti tunnen olevani tärkeä siellä ja tunnen, että voimme saavuttaa monia hyviä tuloksia, mutta kun sinulla on tulokas ajaja autotallin toisella puolella, ja sitten olin poissa ensimmäisestä kilpailusta, voit menettää suuntaa vähän. Mutta nyt näyttää siltä, ​​että kaikki on normaalissa tilassa, tulokkaalla on prosessi ja joukkuetoverillani, joka on tietysti myös veljeni, on hyvä prosessi. Misanon tiistai-testi oli kuitenkin erittäin tärkeä, koska he löysivät siellä jotain ja sitten Nakagami ja veljeni Alex tekivät suuren askeleen. P6 ja P7 lopputuloksessa, mielestäni on hyvä tulos heille.”

Marc Marquez, MotoGP, Jerez, Espanja // Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Vuodesta 2013 lähtien olet voittanut kuusi titteliä, nyt on vaikea hetki Hondalle. Monet ihmiset käyttävät tätä epäonnea hyökkäykseen ja sanovat, että pyörä ei ole helppo ja strategia on väärä. Mitä mieltä sinä olet?

“Minulla on nyt paljon aikaa ja luin monia asioita, mutta lopulta, jos otat viimeiset kymmenen vuotta, Hondalla on ollut täydellinen strategia. Miksi? Koska joukkue voitti enemmän titteleitä, enemmän joukkueiden titteleitä ja enemmän rakentajamestaruuskilpailuja. Luulen, että Honda on tehnyt hyvää työtä kaikkien näiden vuosien aikana. Jokainen valmistaja kamppailee yhden vuoden ajan, mutta se on joskus näin. Tarkoitan, että jokaisella MotoGP-pyörällä on erilainen luonne ja sitten kuljettajien on sopeuduttava pyörään. Hondalla on tämä filosofia monien vuosien ajan 500cc- ja MotoGP-luokissa. Esimerkiksi kun puhun Doohanin, Crivillen kanssa, filosofia oli sama. Hondalla on hyvä pyörä, mutta sinun on oltava 100% kunnossa, sinun täytyy työntää pyörää paljon, mutta sitten kun tunnet pyörän kanssa, voit olla todella nopea.”

Mitä mieltä olet tästä kaudesta? Seitsemän kilpailua jäljellä, lopputulos on vielä täysin auki!

“Se on outoa, koska näyttää siltä, ​​ettei kukaan halua voittaa! Kukaan ei halua olla huipulla, tarkoitan sitä on vaikea ymmärtää, mutta jos olet ajaja, voit ymmärtää sen hieman. Yksi asia on olla ajaja, se on upeaa ja jos voitat, se on jotain uskomatonta.”

Haastattelu ja kuvat: Red Bull