OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saman brändin siiderit voivat maistua erilaiselta eri maassa

Tanskalainen Somersby on siidereistään tuttu brändi, josta on kasvanut suurin kansainvälinen siideribrändi maailmassa. Somersbyn siidereitä on tarjolla jopa viidessä kymmenessä maassa ympäri maailman. Somersbyn taustalla on tanskalainen Carlsberg Group, joka on tunnettu oluttuotteistaan.

Makuvaihtelut johtuvat paikallisista raaka-aineista ja elintarvikelainsäädännöstä

Suomessa myytävät Somersbyn tuotteet valmistaa Sinebrychoff. Somersbyn verkkosivuilla kerrotaan, että tuotteiden ainesosat voivat vaihdella eri maiden välillä, joten tästä johtuvat myös makuvaihtelut. Erojen syy on useimmiten paikallisissa raaka-aineissa, mutta myös elintarvikelainsäädäntö voi olla syynä tähän.

Suomalaiset voivat verrata siidereiden makueroja tilaamalla Somersbya Discandoo.com -verkkosivulta, joka toimittaa alkoholituotteiden lisäksi makeisia, öljyjä sekä kuivaruokatarvikkeita sekä päivittäistavaroita. Tämän verkkokaupan valikoimassa Somersbylta ovat saatavilla Pear, Blackberry, Apple, Elderflower Lime, Red Rhubarb, Blueberry, Sparkling Spritz ja Sparkling Rosé.

Somersbyn siiderit ovat pääosin vegaanisia ja gluteenittomia

Siiderit valmistetaan fermentoidusta omena- tai päärynämehusta. Kaikki siiderit eivät välttämättä sisällä hiilihappoa, mutta Somersby-siiderit sisältävät. Tämä on syynä sille, että Somersby ja Carlsberg kutsuvat siidereitään “sparkling cider” -nimellä.

Somersbyn valikoimasta suurin osa on vegaanisia siidereitä. Poikkeuksen tekevät karmiinia (E120) sisältävät siiderit, joita ovat uutuussiiderit Blackberry, Sparkling Rosé ja Sparkling Spritz. Kaikki valmistajan tuotteet ovat gluteenittomia, joten ne eivät sisällä viljatuotteita. Useimmiten siiderit eivät sisällä muutenkaan humalaa, vehnää tai mallasta, kuten oluet.

Allergikkojen tulisi kuitenkin tarkistaa ulkomailla samankin brändin siideriä nauttiessaan, etteivät ne sisällä viljaa. Esimerkiksi Puolassa on myynnissä Somersby-siideriä, joka on mallaspohjaista ja joka sisältää viljaa.

Discandoo-verkkokaupan tuotteista on maksettu verot Saksaan

Discandoo-verkkokaupan varastot sijaitsevat Saksassa. Kaikki verkkokaupan tuotteet sisältävät Saksan arvolisäveron sekä valmisteverot. Euroopan unionin lakien mukaan tilaajan tulee tilata kuljetus tuotteille erikseen, koska näin tilaajan tarvitsee maksaa verot vain tuotteiden alkuperämaahan, joka on tässä tapauksessa Saksa.

Discandoo on asettanut enimmäismäärät tuotteiden tilauksiin: väkeviä viinoja voi yksityishenkilö tilata 10 maksimissaan litraa, viinejä 90 litraa ja olutta 110 litraa. Lisäksi esimerkiksi väkeviä viinejä on mahdollista tilata maksimissaan 20 litraa Discandoolta. Verkkokauppa pakkaa vain näiden rajojen sisällä pysyvät toimitukset.