OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Daniil Kvyat (Kuva Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Honda vetäytyy Formula 1-sarjasta

Scuderia AlphaTauri kertoo lehdistötiedotteessaan Honda Motor Companyn päätöksen vetäytyä Formula 1:stä kauden 2021 lopussa. Scuderia AlphaTauri on saavuttanut Hondan kanssa hyviä tuloksia vuonna 2019, kun Daniil Kvjat sijoittui kolmanneksi Saksan Grand Prix -kilpailussa ja Pierre Gasly sijoittui toiseksi Brasiliassa, jota seurasi tämän vuoden voitto Italian Grand Prix -kilpailussa.

Max Verstappen ajoi Hondan ensimmäisen voiton vuoden 2006 jälkeen Itävallan Grand Prixissä vuonna 2019, jonka jälkeen seurasi kolme muuta voittoa ja 13 palkintokoroketta 31 kisassa. Hondasta tulee näin ollen ainoa voimayksiköiden valmistaja, joka voitti kahdella eri joukkueella Formula 1:n historiasssa hybridiaikana, joka alkoi vuonna 2014.

Scuderia AlphaTauri vahvistaa, että tämä päätös ei vaikuta Hondan sitoutumiseen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen kumppanuuden loppuosan aikana, koska he pyrkivät rakentamaan yhteistä menestystä vuoden 2021 loppuun saakka.

“Scuderia AlphaTauri ja Honda ovat rakentaneet erittäin hyvän ja ammattimaisen suhteen siitä lähtien, kun aloitimme yhteistyön vuonna 2018”, kertoi tallipäälikkö Franz Tost. ”Olemme nauttineet suuresta menestyksestä yhdessä viime vuosina, voittamalla kilpailun ja sijoittuessamme palkintokorokkeelle kahdesti toiseksi ja kolmanneksi. On valitettavaa, että Honda on päättänyt lopettaa sitoutumisensa Formula 1: een, koska heidän voimayksikönsä suorituskyky on jatkuvasti ja merkittävästi parantunut ja tullut yhdeksi parhaista moottoreista lyhyessä ajassa sen jälkeen, kun he palasivat urheilulajiin. Olen vakuuttunut siitä, että saavutamme edelleen vahvoja tuloksia jäljellä olevilla kilpailuilla tällä kaudella ja ensi vuonna. “

“Kunnioitamme varmasti syytä Hondan päätökseen keskittyä ympäristöaloitteisiin ja pyrkiä hiilineutraaliuden toteutumiseen. Kaikki Scuderia AlphaTaurin edustajat toivovat heille hyvää, tavoitteiden saavuttamista ja menestystä. Haluamme vilpittömästi kiittää Hondaa hyvästä yhteistyöstä, josta nautimme todella jokaisesta päivästä, jonka olemme tehneet yhdessä. Hondan kaltaisen moottorikumppanin löytäminen ei ole helppoa, mutta tietysti alamme etsiä kaikkia mahdollisuuksia löytää paras voimayksikköratkaisu vuodesta 2022 eteenpäin. “