OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Google antaa käyttäjien nyt etsiä kappaleita laulamalla, hyräilemällä ja viheltämällä

Hakukonejätti Google julkaisi tänään (16. lokakuuta) uuden päivityksen jonka avulla käyttäjät voivat etsiä kappaleita laulamalla, hyräilemällä tai viheltämällä melodioita. Päivitys julkaistiin Googlen Search On -tapahtumassa ja on voimassa tästä päivästä lähtien.

Käyttäjät voivat aktivoida Hum To Search -ominaisuuden avaamalla Google Search -sovelluksen tai käyttämällä Google Search Widgetiä. Kun napautat mikrofonikuvaketta, voit kysyä “What’s this song?” (sovellus tukee vain englanninkielisiä äänikomentoja) tai klikkaamalla Hae kappaletta -painiketta. Tämän jälkeen käyttäjillä on 10-15 sekuntia aikaa hyräillä, viheltää tai laulaa etsityn laulun melodiaa, jonka jälkeen Google antaa valikoiman eri ehdotuksia, alkaen korkeimmasta yhtäläisyydestä.

Ominaisuus on tällä hetkellä ladattavissa sekä iOS että Android -käyttöjärjestelmille, joista jälkimmäinen tarjoaa ominaisuuden yli 20 eri kielellä.