OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

8 vinkkiä luonnolliseen meikkiin

Luonnollisen meikin luulisi syntyvän helposti. Tuotteita tarvitaan vähemmän, mikä tarkoittaa myös vähemmän vaivannäköä, eikö niin? Kunpa asia olisikin niin yksinkertainen.

Meikittömästä meikistä on kasvanut valtava hitti, eikä ihme. Lopputulos tekee ilmeestä huolitellun silloinkin, kun kasvoille ei haluta leipoa paksua meikkikerrosta. Huomaamattoman meikin luominen voi kuitenkin olla yllättävän haasteellista. Silmänrajauskynä jättää näkyvä viivoja ja aamulla luonnolliselta näyttänyt meikkipohja paakkuuntuu päivän aikana juonteisiin. Onneksi MAC Cosmeticsin vanhempi meikkitaiteilija Dominic Skinner kertoo Cosmopolitan-lehdessä, miten raikas “Heräsin tämännäköisenä”-meikki syntyy.

Luo oma pohjasi

Meikittömän meikin perusta on tietenkin kaunis ja luonnollinen pohja.

– Yksi tapa tehdä meikkipohjasta luonnollisempi, on sekoittaa meikkivoiteeseen pieni määrä kosteusvoidetta, Skinner neuvoo.

Tämä vähentää tuotteen peittävyyttä ja tekee lopputuloksesta heleän.

Vähennä peitevoidetta

Peitevoide on upea keksintö, mutta sen käytössä on helppo sortua ylilyönteihin. Silloin lopputulos on tunkkainen ja luonnottoman näköinen. On selvää, ettei juonteisiin paakkuuntunut peitevoide kuulu meikittömään meikkiin.

– Meillä on taipumus kiinnittää huomiota kaikkiin mahdollisiin ihon pikku epätäydellisyyksiin, mutta kukaan muu ei huomaa niitä. Kun minä käytän peitevoidetta, katson itseäni silmiin ja peitän vain ne kohdat, jotka näkyvät ääreisnäössäni. Muista, että ihmiset katsovat toisiaan silmiin. Eivät he näe kaikkia niitä “virheitä”, jotka itse huomaamme, Skinner vinkkaa.

Pidä ripset luonnollisina

Kun meikki muuten luonnollinen, myös ripsissä toimii vähemmän on enemmän-periaate.

– Ripsiväri on usein todella raskas, mikä ei välttämättä ole aina huono asia, mutta jos tavoitteenasi on luonnollinen tyyli, näyttävät ripset voivat olla liikaa, Skinner huomauttaa.

Kuva: pexels.com

Luonnollisesti korostetut ripset syntyvät hänen mukaansa erikoisen kikan avulla.

– Tämä on temppu, jota käytän usein. Levitän ripsiväriä normaaliin tapaan ja käytän sen jälkeen kahta meikinpoistoaineeeseen kostutettua vanulappua. Puristan niillä ripsiä poistaakseni ylimääräisen värin.

Unohda myyntipuheet

Parhaat meikkituotteet ovat monikäyttöisiä.

– Usein kiinnitämme liikaa huomiota siihen, mihin tarkoitukseen tuotetta markkinoidaan, emmekä näe kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita meillä on edessämme. Jotkut kauneimmista ja luonnollisemmista luomistani tyyleistä ovat syntyneet, kun olen käyttänyt tuotetta tavalla, johon sitä ei välttämättä oltu alunperin suunniteltu, Skinner paljastaa.

Luonnollisessa meikissä ei esimerkiksi tarvitse käyttää lainkaan luomiväriä. Aurinkopuuterilla saa Skinnerin mukaan luotua silmäluomille kauniin ja luonnollisen varjon.

Vältä draamaa

Voimakkaat värit ja selkeät rajaukset paljastavat meikin. Luonnollisessa tyylissä sen sijaan suositaan hienovaraista korostusta.

– Loistava vinkki dramaattisten silmänrajauksien välttämiseksi on tehdä mustalla tai ruskealla kynällä sisärajaus ylä- ja alaluomiin. Purista tämän jälkeen silmät tiukasti kiinni. Tämä työntää pigmentin ripsien tyveen ja tuo silmiin syvyyttä. Poista vanulapulla jäljelle jäänyt sisärajaus, jolloin väriä jää ainoastaan ripsien tyveen. Ripset korostuvat luonnollisesti, ilman näkyviä rajauksia, Skinner selittää.

Pidä contouring luonnollisena

Kukapa ei olisi Kardashianien aikakaudella kuullut contouring-meikistä? Lukuisien viivojen piirtely ympäri kasvoja on kuitenkin työlästä puuhaa ja lopputulos on usein kaikkea muuta kuin luonnollinen.

– Ennen kuin contouringista tuli tiedettä, johon vaaditaan matematiikan tutkinto, meikkaaminen oli paljon yksinkertaisempaa, muistuttaa Skinner.

Kasvojen piirteitä saa korostettua luonnollisesti sipaisemalla aurinkopuuteria oikeisiin kohtiin, kuten poskiluun alapuolelle.

– Käytän tätä tekniikkaa melkein aina punaisella matolla. Julkkikset rakastavat sitä, Skinner vakuuttaa.

Pehmennä poskipunaa

Me kaikki rakastamme hehkuvia punaposkia, mutta luonnollisessa meikissä poskipunaa on syytä käyttää maltillisesti.

– Levitä poskipuna tavalliseen tapaan, mutta sipaise poskia tämän jälkeen meikkivoidesiveltimellä, jossa on vielä meikkivoiteen jäämiä. Tämä auttaa häivyttämään poskipunaa pehmeän lopputuloksen saavuttamiseksi, Skinner ohjeistaa.

Kuva: pexels.com

Pehmennä huulipunaa

Punatut huulet tuovat kasvoille kaunista kontrastia. Mutta aivan kuten poskipunan kohdalla, myös huulimeikki kannattaa pitää aisoissa silloin, kun tavoitellaan mahdollisimman luonnollista lopputulosta.

– Mattainen huulipuna on nyt muodikas, mutta rohkea pigmentti voi näyttää ylivoimaiselta meikittömässä meikissä. Pehmeämpi lopputulos syntyy, kun käytät suosikkihuulipunasi jälkeen viimeistelysuihkeella kostutettua meikkiharjaa ja hierot väriä sillä huuliin. Lopputulos on pitkäkestoinen, marjojen tahrima matta-lookki, Skinner ohjeistaa.

Lähde: Cosmopolitan