OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Vältä ylilyönnit – Näin uusit ihonhoitorutiinisi oikein

Usein silloin, kun iholla ilmenee ongelmia, tekee mieli laittaa koko ihonhoitorutiini remonttiin. Myös kosmetiikkatrendejä seuraavilla on jatkuvasti kokeilussa iso liuta uusia tuotteita. Vaikka uuden kokeilemisessa ei ole mitään väärää, on uuden kosmetiikan kanssa syytä edetä varovasti. Iho tarvitsee aikaa sopeutua uusiin tuotteisiin, eivätkä voimakkaat tehoaineet aina sovi kaikille. Tuotteiden ylikuormitus voi pahentaa ihon ongelmia entisestään. Jos iho alkaa yhtäkkiä punoittaa, kukkia tai kuoria, on hyvä miettiä, onko omassa ihonhoidossa tapahtunut viime aikoina muutoksia.

Ongelmien välttämiseksi tuotteet tulisi aina ottaa käyttöön yksi kerrallaan. Poosh listasi viisi vinkkiä, joiden avulla vältät katastrofin.

Lue arvostelut

Kuulostaa kenties pitkäveteiseltä puuhalta, mutta tuotearvosteluiden lukeminen voi olla erittäin hyödyllistä kosmetiikan valinnassa. Jos monet asiakkaat esimerkiksi valittavat ihonsa ärtyneen tietystä tuotteesta, on herkkähipiäisen turvallisinta jättää kyseinen ostos väliin. Kiinnitä huomioita etenkin kommentoijiin, joiden ihotyyppi vastaa omaasi.

Tee allergiatesti

Jos tuote sisältää tujumpia aineita, on järkevää varmistaa, ettei iho reagoi siihen väärällä tavalla. Ethän halua, että koko kasvot alkavat hilseillä liian voimakkaan retinolin takia?

Tee paikallinen allergiatesti esimerkiksi otsan tai leuan alueelle. Odota vähintään 48 tuntia. Ellei iho oireile, voit ottaa tuotteen laajempaan käyttöön. Mietojen tuotteiden ja luonnonkosmetiikan kohdalla allergiatesti ei yleensä ole tarpeen, ellei iho ole erityisen herkkä.

Kuva: pexels.com

Muista: yksi aine kerrallaan

Joskus koittaa hetkiä, jolloin tekisi mieli laittaa kylpyhuoneen kaapin sisältö kertaheitolla uusiksi. Houkutusta kannattaa kuitenkin vastustaa. Jos iho alkaa muutosten myötä oireilla, on syyn selvittäminen vaikeaa, kun uusia tuotteita on useita. Ota siis aina yksi uusi tuote kerrallaan käyttöön. Odota vähintään kaksi viikkoa, ennen kuin teet lisää muutoksia rutiiniisi. Mikäli iholla ilmenee ärsytystä, lopeta käyttö välittömästi.

Kokeile rauhassa

Et voi koskaan tietää ennalta, kuinka ihosi reagoi kosmetiikkaan. Vaikka ystäväsi kuinka ylistäisi uutta tuotetta, ei se välttämättä sovi sinulle. Kaverilta lainattua tai juuri ostamaasi tuotetta ei kannatakaan pistää testiin silloin, kun tiedossa on tärkeitä menoja. Jos iho reagoi tuotteeseen odottamattomalla tavalla, et varmasti halua sen tapahtuvan juuri ennen työkokousta tai treffi-iltaa. Mikäli ärsytystä ilmenee, anna ihon toipua rauhassa.

Jäitä hattuun

Jos iho ei yksinkertaisesti siedä uutta tuotetta, on sen käyttö lopetettava välittömästi. Puhdista iho huolellisesti hellävaraisilla tuotteilla. Viileällä vedellä huuhtelu ja jääpalat voivat rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sen sijaan kuuma vesi ja höyryttäminen voivat pahentaa tilannetta. Anna ihon toipua täysin, ennen kuin käytät alueella muita voimakkaita tuotteita.

Lähde: Poosh