OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Nämä vaatekappaleet löytyvät jokaisen viisikymppisen ranskattaren kaapista

Ei ole mikään salaisuus, että ranskalaiset naiset hallitsevat pukeutumisen. Vaivaton, mutta tyylikäs asu syntyy yllättävän yksinkertaisista perusvaatteista. Ranskalaiset naiset eivät seuraa ohimeneviä trendejä, vaan he suosivat aikaa kestäviä vaatteita, jotka eivät mene koskaan muodista. Itse asiassa, laadukkaat vaatekappaleet kestävät käytössä jopa vuosikymmeniä. Tyylikkäät, viisikymppiset ranskattaret luottavat yhä tänä päivänä samoihin klassikoihin, jotka ovat toimineet heidän vaatekaappinsa perustana iät ja ajat.

Who What Wear listasi kuusi vaatekappaletta, jotka löytyvät jokaisen seuratun ranskalaisnaisen ja pitkän linjan muotivaikuttajan vaatekaapista.

Trenssi

Asiaan paneutuessa on helppo huomata, että moni ranskalainen julkkis luottaa samoihin tyylikikkoihin. Ranskasta tuskin löytyy naista, jonka vaatekaapissa ei roikkuisi trenssitakkia. Klassikkojen klassikko palvelee käytössä muotisuuntauksista ja vuodenajoista riippumatta. Ranskalaisleidien hyväksymä vaate tekee jokaisesta asusta hienostuneen.

Trenssejä rakastaa muun muassa muotitoimittaja Carine Roitfeld.

View this post on Instagram

My three Fashion Week moods. I’m number 3 today ?

A post shared by Carine Roitfeld (@carineroitfeld) on

Nilkkurit

Nilkkurit ovat hintansa väärti sijoitus, sillä ne palvelevat yhtä lailla arjessa kuin juhlassa. Laadukas pari kestää käytössä vuosia.

Carla Bruni ei luovu piikkikorkoisista nilkkureistaan edes silloin, kun hänen joutuu työskentelemään jalkojen päällä.

Tweed-jakku

Tweed on ylellinen kangas, joka tuo heti mieleen ranskalaiset muotitalot. Tweedistä valmistetut Chanelin puvut ovat etenkin kypsempien naisten suosiossa, mutta asuun saa nuorekkuutta yhdistämällä tweed-jakun nahkahousujen tai leggingsien pariksi, kuten monet ranskattaret tekevät.

Myös poliitikko ja Pariisin pormestari Anne Hidalgo luottaa tweedin voimaan.

Korkeavyötäröiset housut

Korkeavyötäröisten housujen kanssa ei voi mennä pieleen. Leveälahkeisen parin kanssa toimii yhtä hyvin silkkipaita kuin nahkatakki. Lopputulos on aina tyylikäs ja viimeistelty.

Malli Nadège du Bospertus luottaa tähän takuuvarmaan klassikkoon.

Räätälöity bleiseri

Hyvin istuvaa bleiseriä monikäyttöisempää vaatetta tuskin onkaan. Kauniisti leikattu bleiseri toimii asusteita vaihtamalla tilanteessa kuin tilanteessa. Ranskattaret, kuten Ines de la Fressange, suosivat ryhdikkäästi leikattua, hieman ylisuurta mallia.

Simppelit avokkaat

Jokaisesta vaatekaapista tulisi löytyä tyylikkäät, mutta yksinkertaiset korkokengät, sillä ne sopivat mihin tahansa tilaisuuteen. Ranskattarille se tarkoittaa mustia, kapeakorkoisia avokkaita. Monipuolinen kenkä on ajaton valinta. Sen tietää myös rakastettu näyttelijälegenda, 77-vuotias Catherine Deneuve.

Lähde: Who What Wear