OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ozzy Osbourne paljasti Eddie Van Halenin pyytäneen häntä yhtyeeseensä – myöhäisyön puhelinsoitto olisi saattanut muuttaa rock historiaa

Pimeyden Prinssi paljasti omassa SiriusXM -radion Ozzy Speaks -ohjelmassaan Eddie Van Halenin ”soittaneen minulle kerran ja kysyneen minulta, haluaisinko laulaa hänen bändissään”. Vaikkei Osbourne tarkentanut kutsun vuotta, kertoi hän sen “olleen aika paljon sen jälkeen kun Sammy (Hagar) jätti yhtyeen”. Kitaristi jätti yhtyeen vuonna 1996.

Osbourne lisäsi, että Van Halen saattoi olla “hieman humalassa” soittaessaan puhelun. “Olemme kaikki syyllistyneet siihen samaan — soitelleet neljältä aamuyöstä huippu idea mielessä!”

Van Halen toimi Black Sabbathin lämppärinä vuonna 1978 ja jo silloin Ozzy kommentoi yhtyettä erittäin lämpimin sanakääntein: ”Väkijoukot olivat v****n villeinä. Van Halen on niin hyvä, että heidän pitäisi olla pääesiintyjinä”

Eddie Van Halen menehtyi 6. lokakuuta 65-vuotiaana syöpään pitkän taistelun uuvuttamana. Osbourne oli yksi monista, jotka kunnioittivat muusikkoa kutsumalla häntä ”voimaksi joka tulee ottaa tosissaan.”

Ozzy joutui myös hiljattain, kuten lähes kaikki muutkin artistit, siirtämään No More Tours 2 -kiertuettaan Euroopan osalta tältä syksyltä lähes puolellatoista vuodella eteenpäin. Pimeyden prinssi konsertoi Helsingin Hartwall-areenalla 17. helmikuuta 2022 uuden suunnitelman mukaan. Kiertueen oli alun perin tarkoitus tapahtua jo syyskuussa 2018.