OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Pitkän linjan meikkitaiteilija vinkkaa: Näin tuot parhaat puolesi esiin viisikymppisenä

Meikkitaiteilija Sandy Linter aloitti uransa vuonna 1969 New Yorkissa, kuuluisan julkkiskampaaja Kenneth Battellen siipien suojassa. Tuolloin hänen tuoliinsa istahtivat muun muassa Jackie Onassis ja Barbara Walters. 80-luvulla hän meikkasi Imanin ja Cindy Crawfordin kaltaisia supermalleja Voguen sivuille. Tänä päivänä hänen vakioasiakkaisiinsa luketuu iättömiä kaunottaria Christie Brinkleystä Elizabeth Hurleyyn ja Debbie Harryyn. On siis selvää, että 73-vuotias Linter osaa asiansa.

Yksi asia, joka on muuttunut vuosien varrella, on Linterin mukaan se, miten iäkkäisiin naisiin suhtaudutaan. Muotiteollisuus on vihdoin heräämässä siihen, ettei naiseus pääty tiettyyn ikään. Linter uskookin, että vanhemmilla naisilla on nyt paljon enemmän mahdollisuuksia kokeilla ja leikitellä vaatteiden ja meikin kanssa.

– Sääntöjä ei ole, hän julistaa Vogue UK:n haastattelussa.

Tämän sanottuaan hän kuitenkin paljastaa säännön, johon hän itse luottaa.

– Käytä meikkiä, älä anna sen käyttää sinua. Älä yritä piilottaa vikojasi, vaan paranna sitä, mitä sinulla on, hän sanoo.

Linterin kertoo lehdessä, miten hän tuo esiin omien asiakkaidensa parhaat piirteet.

Luo hehkuva pohja

On sanomattakin selvää, että hyvän ihonhoitorutiinin tärkeys vain korostuu iän myötä. Huolellinen puhdistus ja kosteuttaminen, sekä säännöllinen kuorinta auttavat luomaan terveen pohjan meikille. Linterin oma kikka on levittää meikkivoiteen alle kevyt kosteusvoide, joka ravitsee ihoa ja tekee lopputuloksesta hehkuvan.

– Raskaat voiteet eivät sovi meikin pariksi, hän muistuttaa.

Kuva: pexels.com

Peitä varoen

– Et voi piilottaa ryppyjä, joten älä edes yritä. Lopputulos on, että niihin kiinnitetään vain entistä enemmän huomiota, Linter varoittaa.

Juonteet ovat osa ikääntymistä, eikä niitä tarvitse peitellä. Mikäli ihon sävyä haluaa kuitenkin tasoittaa, suosittelee Linter kevyttä ja kosteuttavaa meikkivoidetta, joka “ei näytä kipsivalokselta kasvoillasi”. Levitykseen toimii veteen kostutettu meikkisieni tai sivellin. Peitevoidetta kannattaa levittää ainoastaan niihin kohtiin, joissa sitä tarvitaan, esimerkiksi tummiin silmänalusiin.

Tuo iholle lämpöä

Moni yrittää löytää meikkivoiteen, joka on tismalleen samaa sävyä kuin oma iho. Linter huomauttaa, että hieman lämpimämpi sävy kuitenkin imartelisi kasvoja paremmin, sillä muuten lopputulos on helposti kalvakka.

– Liian sävy sävyyn käyvä meikkivoide voi tuoda kasvoille lisää ikävuosia, hän varoittaa.

Myös aurinkopuuteri tuo kasvoille kaivattua lämpöä. Kun sitä sipaistaan leukaluun alle, nenän sivuihin ja leuan alle, antaa se kasvoille ryhtiä ja muotoa.

– Käytän sitä kaikilla yli 50-vuotiaille asiakkaillani, koska se tuo iholle luonnollisen näköistä lämpöä, Linter toteaa.

Kohota hienovaraisesti

Sanotaan, että poskipunaa levittäessä pitäisi hymyillä, jotta puna levittyy oikeaan kohtaan. Linterin mukaan iäkkäämmillä naisilla toimivat eri temput.

– Levitän poskipunaa mieluummin poskipään yläosaan ja sitten häivytän sitä kohti kasvojen keskiosaa. Haluat, että katse kiinnittyy ylös, hän sanoo.

Korosta silmiä

– Tavoitteena on avartaa katsetta ja saada silmät näyttämään suuremmilta, koska se näyttää nuorekkaalta, Linter selittää.

Ihka ensimmäinen askel silmämeikissä on ripsien kihartaminen. Se kirkastaa katseen välittömästi. Myös oikean ripsivärin valitseminen on tärkeää.

– Markkinoilla on paljon tuuheuttavia ripsivärejä, jotka eivät välttämättä sovi vanhemmille naisille, joiden ripset ovat ohuet ja hauraat. Silloin ripsiin tulee paakkuja, eikä mikään tuo kasvoille lisää ikävuosia niin kuin paakkuinen ripsiväri, Linter sanoo.

Myös väreillä on Linterin mukaan väliä.

– Ennenvanhaan sanottiin, että yli 50-vuotiaiden naisten pitäisi käyttää vain ruskeaa ja että he eivät voi käyttää mustaa. Silmiä rajatessa tavoitteena on luoda kontrastia silmien värin ja rajauksen välille. Ruskea tekee ilmeestä helposti väsyneen, jos käytössä on väärä ruskean sävy, hän huomauttaa.

Korosta kulmia kevyellä kädellä

Linter kehottaa kypsempiä naisia pysymään kaukana pinseteistä.

– Haluat säästää jokaisen jäljellä olevan karvan, joten käytä pinsettien sijaan trimmeriä.

Linter muistuttaa, että harvoja kulmia täytettäessä väriä tulee levittää höyhenenkevyellä otteella. Liian tumma ja voimakas kulmameikki vanhentaa ja tekee ilmeestä tunkkaisen.

Huomioi huulet

Huulet muuttuvat iän myötä.

– Ikääntyessäsi huulista voi tulla epäsymmetrisemmät. Se vanhentaa ilmettä, Linter sanoo.

Kuva: pexels.com

Hän suositteleekin meikkaamaan huulista symmetrisemmät rajauskynän avulla. Hän neuvoo rajaamaan huulet neljässä osassa, aina ulkonurkasta kohti keskikohtaa.

– Näin huulista tulee tasapainoisemmat, hän lupaa.

Linterin mukaan paras kynä on koostumukseltaan pehmeä ja liukuu iholla vaivattomasti. Rajauksen jälkeen huulimeikin voi viimeistellä punalla. Linter muistuttaa, että luonnollisin lopputulos syntyy, kun huulipunaa ja rajausta häivyttää sormin tai siveltimellä. Huulikiiltoakin saa hänen mukaansa käyttää missä iässä tahansa, jos siltä tuntuu.

– Se on puhtaasti makuasia!

Lähde: Vogue UK