OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / kourtneykardash

Kourtney Kardashianin kampaajan vinkit megakiiltäviin hiuksiin

Talvella tuntuu, että iho ja hiukset menettävät elinvoimaisuutensa. ​​Viima ja kuiva huoneilma laittavat hiukset kovalle koetukselle. Kuivat, katkeilevat ja elottomat hiukset kaipaavatkin tähän aikaan vuodesta erityistä huolenpitoa. Elämäntapasivu Poosh kysyi Kourtney Kardashianin luottokampaajalta, Andrew Fitzsimonsilta, miten hän taikoo asiakkailleen lasisen kiiltävät hiukset.

Ongelman juureen

– Yleensä ihmisillä, joilla on kiiltävät hiukset, on myös terveellinen ruokavalio. Se on hyvinvoivien hiusten ja ihon perusta, Fitzsimons sanoo.

Hiuksemme koostuvat pääasiassa keratiinista, joten on proteiinin saannista on syytä huolehtia myös ruokavaliossa. Hyviä lähteitä ovat esimerkiksi kana, kala, kananmunat ja pähkinät. Rauta puolestaan on tärkeä hiusten hyvinvoinnille, sillä se auttaa happea ja ravinteita kulkeutumaan verenkierron mukana päänahkaan. Rautaa löytyy muun muassa lehtivihreistä vihanneksista, pähkinöistä, siemenistä ja täysjyvätuotteista. Myös C-vitamiini auttaa tuomaan hiuksiin kiiltoa, joten marjoja ja hedelmiä on syytä nauttia päivittäin.

Pesua kohtuudella

– Hyvä shampoo- ja hoitoaine tulevat hyvänä kakkosena heti ruokavalion jälkeen. On tärkeää selvittää, mikä on sopiva pesuväli omille hiuksille. Toisten hiukset rasvoittuvat nopeammin, jolloin hiuksia on myös pestävä useammin, mutta liian usein peseminen vie hiuksista kiillon, Fitzsimons muistuttaa.

Kuva: Instagram / kourtneykardash

Jos shampoo tuntuu kuivattavan hiuksia, kannattaa niiden hoitoon ottaa mukaan esimerkiksi kosteuttava hiusnaamio.

– Pari vuotta sitten minä ja Kourtney loimme hiusnaamion, jonka innoituksena toimi hänen aamuisin nauttimansa avokadosmoothie. Kotitekoinen naamio sopii luonnolliseen hiustenhoitoon, koska se ei sisällä haitallisia kemikaaleja, Fitzsimons kertoo.

Resepti sisältää hunajaa, oliiviöljyä (joka suojaa hiuksia lämmöltä), avokadoa (jonka E-vitamiini kosteuttaa hiuksia), sekä antibakteerisista ominaisuuksistaan tunnettua sitruunamehua.

Harjalla on väliä

Oikeanlaisen harjan valitseminen on tärkeää. Markkinoilta löytyy vaihtoehtoja luonnonkuituharjaksista wetbrusheihin, mutta kaikki harjat eivät sovi jokaiselle. Esimerkiksi kampaajat osaavat neuvoa, millainen harja millaisellekin hiukselle sopii. Fitzsimons itse suosii pyöreää, villisian harjaksista valmistettua harjaa, koska se auttaa levittämään luonnollisia öljyjä hiuspohjasta pituuksiin, antaen hiuksille kiiltoa.

Vältä lämpöä

On harhaluulo, että kiiltävät hiukset vaativat roimasti tuotteita ja muotoilua.

– Kiilto syntyy siitä, että hiukset ovat sileät eikä niissä ole murtumia. Jos föönaat hiuksiasi, keskity silottamaan hentoja haituvia, jotka estävät valoa heijastumasta hiuksen pinnasta, Fitzsimons huomauttaa.

Lämpökäsittelyt ovat yksi hiusten pahimmista vihollisista.

– Jos hiusten kiillon haluaa säilyttää, ei hiuksia pidä lämpökäsitellä liian usein. Kun hiuksiin halutaan volyymia kiiltoa uhraamatta, tulee käyttää hiustenkuivaajan kylmäasetusta, Fitzsimons vinkkaa.

Hän muistuttaa, että myös väärät muotoilutuotteet saattavat viedä kiillon hiuksista.

– Volyymia tai pitoa lupaavat muotoilutuotteet tekevät helposti hiuksista mattapintaiset, hän lisää.

Lasisesta kiillosta unelmoivan kannattaakin valita mieluummin hiuksia silottava öljyhoito tai kiiltosuihke.

Lähde: Poosh, Instagram