OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Viisi ihonhoitovirhettä, joihin liian moni sortuu

Alan asiantuntijat noudattavat tunnollisesti hyväksi havaittuja kauneudenhoidon perussääntöjä. On selvää, ettei kukaan ihostaan huolehtiva esimerkiksi mene nukkumaan meikit naamassa. Ihonhoitoon liittyvää tietoa tulee myös koko ajan lisää; vain harva sortuisi tänä päivänä vuosikymmenten takaisiin paheisiin, kuten ylenpalttiseen auringonpalvontaan.

Ihovaurioiden ennaltaehkäiseminen on huomattavasti helpompaa kuin niiden korjaaminen. Who What Wear-sivun muotitoimittaja Shannon Lawlor listasi viisi ihonhoidon syntiä, joihin hänkin on ennen uransa tuomaa ammattitaitoa sortunut.

Virhe 1: Aurinkosuojan unohtaminen

Kaikki jo varmasti arvasivatkin, että aurinkosuojan käyttö löytyy listalta. Vaikka aurinkorasvojen tärkeydestä toitotetaan joka tuutista, vain harva meistä käyttää sitä tarpeeksi paljon ja tarpeeksi usein. UV-säteet ovat yksi ihon pahimmista vihollisista. Toistuva palaminen lisää ihosyövän riskiä ja ihoa polttavilta UVB-säteiltä on syytä suojautua etenkin kesäisin. Pilvisinä päivinä SPF suojaa UVA-säteiltä, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Monet asiantuntijat suosittelevat aurinkovoiteen käyttöä päivittäin, satoi tai paistoi.

Virhe 2: Liiallinen happojen käyttö

Markkinoilta löytyy valtava valikoima happoja, jotka kuorivat esiin hehkuvan ihon. Erilaisia happoja löytyy lukuisista tuotteista, mutta niitä pitäisi käyttää maltillisesti. Liiallinen kuorinta ja järeät aineet voivat kuivattaa ihoa ja vahingoittaa sen omaa suojavaippaa.

Jos iho alkaa punottaa, hilseillä, tai reagoida tavallista herkemmin, kannattaa miettiä, voisiko syyllinen löytyä omasta ihonhoitorutiinista. Esimerkiksi AHA-happoja lempeämpi glukonolaktoni kosteuttaa ihoa samalla kun se kuorii. Moni iho sietää sitä päivittäin.

Virhe 3: Yksinkertainen puhdistus

Puhdistus on yksi ihonhoidon ehdottomasti tärkeimmistä vaiheista. Kaksoispuhdistusta on hehkutettu viime vuosina, eikä syyttä. Yksi pesukerta ei välttämättä puhdista iholta kaikkea meikkiä ja likaa. Moni luulee, että riittävän tehokas putsari puhdistaa kasvot kertaheitolla. Tätä ajatusmallia noudattaessa tulee kuitenkin helposti valittua liian voimakas aine, joka kuivattaa ihoa.

Kaksoispuhdistus iltaisin poistaa epäpuhtaudet iholta tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

Kuva: pexels.com

Virhe 4: Liian raskaan kosteusvoiteen käyttö

Ihonhoidon asiantuntijat toitottavat jatkuvasti kosteutuksen tärkeydestä. Ihon kosteustasapainosta on toki syytä huolehtia, mutta jokainen iho on yksilöllinen. Esimerkiksi rasvoittuva ja finneihin taipuvainen iho ei välttämättä pidä paksuista voiteista.

Ylellisiä yövoiteita ja kasvonaamiota voi käyttää silloin, kun iho tuntuu niitä tarvitsevan. Muulloin tehokas seerumi tai kevyt päivävoide kosteuttavat tukkimatta ihohuokosia.

Virhe 5: Finnien puristaminen

Jos finnin osaa puristaa ammattilaisen ottein, voi niin periaatteessa tehdä. Usein kotona puristelu kuitenkin vain pahentaa tilannetta. Jos tulehtuneelle alueelle pääsee bakteereja, finnin paraneminen viivästyy ja pahimmillaan siitä jää muistoksi arpi.

Turvallisempi vaihtoehto kotihoidossa on finnin täsmähoito. Desinfioivia ja rauhoittavia ainesosia sisältävät tuotteet rauhoittavat tulehdusta ja edistävät paranemista. Yleensä tilanne korjaantuu itsestään muutamassa päivässä.

Lähde: Who What Wear