OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

3 virhettä vartalon kosteutuksessa

Valtaosa meistä varmasti huolehtii kasvojenhoidosta päivittäin, mutta ihonhoitorutiinissa tulee helposti laiminlyötyä muu vartalo. Oikeaoppinen ihonhoito on avainasemassa ennenaikaisen ikääntymisen merkkien ehkäisemisessä. Siksi Who What Wear päätti kysyä ihotautilääkäri Naissan O. Wesleyltä, millaisia mitkä ovat yleisimmät virheet vartalon kosteuttamisessa tehdään.

Yleensä vartalovoiteen levittäminen on melko yksinkertaista, mutta siinäkin on omat sääntönsä.

– Suosittelen vartalovoiteen levittämistä päivittäin. Paras aika levittää kosteusvoide on 3-5 minuuttia kylvyn tai suihkun jälkeen. Tällöin se sitoo kosteuden iholle ja korjaa ihon suojavaipan, jota saippua tai puhdistutuotteet ovat voineet järkyttää, neuvoo Wesley.

Virhe 1: Et käytä tarpeeksi voidetta

Älä nuukaile vartalovoiteen kanssa. Koko pulloa ei tarvitse tyhjentää kerralla, mutta on tärkeää, että koko iholle riittää tasaisesti sitä hoitavia ainesosia.

Virhe 2: Et levitä voidetta huolellisesti

Vartalovoidetta tulee helposti sohittua huolimattomasti vähän sinne sun tänne. Hankaliakaan kohtia ei kuitenkaan saisi laiminlyödä. Muista, että myös jalat ja kyynärpäät tarvitsevat kosteutusta.

Virhe 3: Käytät vääränlaista voidetta

Iho ja sen tarpeet ovat yksilöllisiä. Yhdelle riittää kevyt perusvoide, toisen iho rakastaa paksuja hoitoöljyjä. Mieti tarkkaan, mitä ihosi tarvitsee, aivan kuin tekisit kasvojenhoidonkin kohdalla. Valitse laadukas tuote, joka sisältää ravinteita ja ainesosia, jotka oikeasti kosteuttavat ihoa pitkäkestoisesti.

– Itse käytän mieluiten vartalovoidetta, joka sisältää luonnollisia ainesosia, eikä mitään ylimääräistä, Wesley vinkkaa.

Kuva: pexels.com

Etsi kosteusvoiteita, jotka sisältävät karitevoita, kylmäpuristettuja öljyjä tai keramideja, kun kaipaat tehokasta kosteutusta ihollesi.

– Olen huomannut, että paksumman tai öljyä sisältävän voiteen kosteuttava vaikutus kestää usein pidempään kuin vetisemmän voiteen, jolla on taipumus haihtua ihon pinnalta, Wesley lisää.

Nuorekkuus ei pääty kasvoihin

Kasvojen anti-aging-kosmetiikkaan syydetään paljon rahaa, mutta vartalon ihosta huolehtiminen on aivan yhtä tärkeää. Hyvä vartalovoide auttaa säilyttämään ihon nuorekkaana ja kiinteänä mahdollisimman pitkään.

– Iho näyttää usein ryppyisemmältä, kun se on kuiva. Siksi kosteuttavat ja ihon suojavaipasta huolehtivat ainesosat auttavat myös häivyttämään ryppyjä, Wesley selittää.

Wesleyn mukaan kosteusvoiteen tarve on yksilöllinen. Myös ilmasto vaikuttaa asiaan. Suomen kuiva ja kylmä talvi tarkoittaa, että iho kuivuu helpommin. Periaatteessa kosteusvoidetta voi käyttää niin usein kuin tuntuu tarpeelliselta. Wesley muistuttaa kuitenkin, että esimerkiksi akneen taipuvainen iho voi ärtyä liian täyteläisillä voiteilla läträämisestä.

– Kypsemmälle ja kuivalle iholle voidetta taas voi olla hyvä levittää aamuin illoin, hän neuvoo.

Lähde: Who What Wear