OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Valokuvaaja: Tuomo Manninen

Kansallisteatterin huippusuosittuun Koiramäen Suomen historiaan viittomakielinen tulkkaus

Kansallisteatteri järjestää viittomakielisen tulkkauksen koko perheen suosikkiesitykseen Koiramäen Suomen historiaan 28.11. ja 5.12.2020. Tulkkeina toimivat Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat ja alumnit.

Kuka oli Kustaa Vaasa? Entä kuningatar Kristiina? Miksi suomalaiset saivat oman aapisen? Oliko Suomessa noitia Ruotsin vallan aikana? Taisteltiinko Nuijasodassa todella nuijilla? Mitä tapahtui Vasa-laivalle, kun se lähti neitsytmatkalleen? Millaista luonnontiedettä Suomessa harjoitettiin 1700-luvulla?

Näihin ja muihin jännittäviin kysymyksiin saadaan vastaus, kun Mauri Kunnaksen rakastetut hahmot heräävät eloon Kansallisteatterin näyttämöllä!

Kunnaksen kuvakirjaan perustuva näyttämöteos kertoo Suomen historian vaiheista Ruotsin vallan ajalta 1500-luvulta 1800-luvun alkuun. Koiramäen Suomen historia on valloittava teatteriesitys, joka muistuttaa, ettei historia ole vain lista vuosilukuja ja nimiä, vaan ennen muuta toinen toistaan kiehtovampia hahmoja ja tarinoita menneiltä ajoilta. Kunnaksen tarinoissa valokeilaan pääsevät niin aikansa suurmiehet ja suurnaiset kuin myös tavallinen kansa. Luvassa on hauska ja vauhdikas, näyttävä ja musiikkipitoinen aikamatka, josta nauttivat sekä lapset että aikuiset.

Esitystä suositellaan kouluikäisille.

VIITTOMAKIELELLÄ TULKATUT NÄYTÄNNÖT: 28.11.2020 ja 5.12.2020.

28.11. näytännössä tulkkeina toimivat Anne Elo, Seija Pynnönen (alumni), Johanna Kurttila, Outi Varppee (alumni), Suvi Tynkkynen ja Heljä Behm.

5.12. näytännössä tulkkeina toimivat Ilona Seppänen (alumni), Alisa Räikkä, Sami Järvelä, Isabella Sturiale, Anna Anttilainen (alumni) ja Iina Hautasuo.

Ohjaava opettaja Zita Kóbor-Laitinen