OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

System Of A Down julkaisi yllättäen kaksi uutta kappaletta 15 vuoden tauon jälkeen

System of a Down on julkaissut uutta musiikkia 15 vuoden tauon jälkeen peräti kahden kappaleen voimin. Protect the Land ja Genocidal Humanoidz –kappaleet julkaistiin armenialaista alkuperää olevan yhtyeen kotimaan sodan tietoisuuden lisäämiseksi ja varojen keräämiseksi.

Kappaleiden lataamisesta kerätyt varat lahjoitetaan yhdysvaltalaiselle Armenia Fund -järjestölle, joka ohjaa tuotot humanitaarisen avun ja perustarvikkeiden toimittamiseen meneillään olevan sodan uhreille.

Kappaleiden mukana antamassaan lausunnossa yhtye kertoo Azerbaidžanin ja Armenian välillä käytävästä konfliktista Vuoristo-Karabahissa, kiistanalaisella alueella, jolla on suuri etninen-armenialainen väestö, jota armenialaiset kutsuvat Artsakhiksi.

Aikaisempi Armenian ja Azerbaidžanin välinen sota alueen puolesta päättyi tulitaukoon vuonna 1994. Vaikka se on kansainvälisesti tunnustettu osaksi Azerbaidžania, sitä on sittemmin hallinnoinut pääasiassa Armenia, säilyttäen hallinnan ylläpitämällä itsenäisyyttään tähän päivään saakka.

Tämän vuoden syyskuussa sota puhkesi jälleen alueella Azerbaidžanin ja Turkin tukemien joukkojen hyökkäysten jälkeen. Bändin mukaan Azerbaidžanin ja Turkin Aliyev– ja Erdogan -hallinnot “suorittavat kansanmurhaa ilman rangaistuksia” alueella aikana, jolloin muu maailma on keskittynyt koronaviruspandemiaan, vaaleihin ja mellakoihin.