OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Anna itsellesi joululahjaksi vaatekaapin detox

Tänä vuonna kotona työskentely on opettanut meille paljon uutta. Olemme tajunneet, että moni asia hoituu videopuheluiden kautta, eikä etätyöskentely tarkoita tuottavuuden laskua. Yksi asia, jonka moni lienee havainnut uudessa arjessaan, on, että emme tarvitse niin paljon vaatteita kuin luulemme. Lähes jokaisessa kaapissa roikkuu käyttämättömiä vaatteita. Samalla makuuhuoneen lattialle kasaantuu vaatteita, jotka eivät mahdu kaappiin.

Paras tapa huolehtia omista lempivaatteista on huolehtia niiden asianmukaisesta säilytyksestä. Viimeistään tänä syksynä olisikin hyvä miettiä, millaisia vaatteita itse oikeasti tarvitsee. Kun vaatekaapista poistaa vaatteet, joita ei ole käytetty vuosiin, helpottuu arjen pukeutuminen kertaheitolla. Järjestyksessä oleva vaatekaappi tekee hyvää jopa mielenterveydelle ja kukapa ei tänä vuonna kaipaisi hieman ekstra-zeniä?

Tyhjennä vaatekaappi

Ota kaikki vaatteet ulos kaapista. Käy vaatteet läpi yksitellen ja tarkasta kunkin vaatteen kunto. Kysy itseltäsi, onko vaate tarpeellinen ja rakastatko sitä todella. Jos vaatteella ei ole järkevää roolia kaapissasi, voit huoletta hankkiutua siitä eroon.

Kuva: pexels.com

Älä takerru kertakäyttöisiin vaatteisiin

Juhlapukuja ja iltapukuja tulee käytettyä vain harvoin. Jos kaapistasi löytyy yhä mekko, jota käytit vanhojen tansseissa kymmenen vuotta sitten, mieti, tuletko todella vielä tarvitsemaan sitä. Ellei mekolla ole erityistä tunnearvoa, on aika päästää siitä irti. Lahjoita vaate eteenpäin, jotta joku saa antaa sille uuden elämän.

Pidä vain vaatteet, jotka istuvat sinulle juuri nyt

Suuri osa naisista pitää kiinni vaatteista, jotka kuuluvat joko menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Aivan liian pieniä farkkuja säilytetään siinä toivossa, että jonakin päivänä niihin taas mahdutaan. Mekko, joka näyttää nyt makkarankuorelta, muistuttaa siitä, millaista elämä oli parikymppisenä. Kaapissa on turha säilyttää vaatteita, jotka eivät nykyään mahdu päällesi. Niiden näkeminen vain lietsoo negatiivisia tunteita. ​​

Unohda metalliset henkarit

Pesulasta peräisin olevat metallihenkarit eivät sovi vaatteiden pitkäaikaiseen säilytykseen, sillä ne voivat muuttaa vaatteiden muotoa. Laadukkaat, puiset tai samettiset henkarit pidentävät vaatteidesi käyttöikää.

Kuva: pexels.com

Ripusta korut

Moni säilyttää koruja korulaatikossa. Se on hyvä ratkaisu sormuksille ja rannerenkaille, mutta kaulakorut tulisi aina ripustaa. Näin ketjut eivät sotkeudu. Kun et joudu jatkuvasti selvittelemään solmuja, tulee koruja myös käytettyä enemmän. Esillä olevat korut voivat myös olla kaunis sisustuselementti.

Tarkista kenkiesi kunto

Muista käydä myös kengät läpi. Onko tennareihin pinttynyt likaa? Ovatko nahkaiset nilkkurit nähneet parhaat päivänsä? Monesti kenkiin kertyy säilytyksessä pölyä ja jopa hometta. Huonokuntoiset kengät saavat koko asun näyttämään kulahtaneelta, joten mieti, ovatko kengät oikeasti käyttökelpoiset. Parit, joita ei voi tai kannata huoltaa, on aika heittää pois. Jäljelle jäävät kengät on syytä säilöä kenkälaatikoihin, joissa ne säilyvät hyvässä kunnossa.

Kuva: pexels.com

Järjestä

Joku pinoaa paidat yhdelle hyllylle ja housut toiselle, jollekin värikoordinoitu vaatekaappi tarkoittaa järjestystä. Vaatteet voi lajitella myös käyttötarkoituksen mukaan niin, että työ-, arki- ja juhlavaatteet ovat erillään. Sillä, mitä logiikkaa noudatat, ei ole väliä, kunhan vaatekaappi on järjestyksessä ja löydät etsimäsi helposti.

Älä kadu

Kun olet saanut siivousprojektin päätökseen, kuskaa vanhat vaatteet kierrätykseen mahdollisimman pian. Luota siihen, että tekemäsi päätökset ovat oikeita. Älä sorru tonkimaan pakkaamiasi pusseja “kaiken varalta”. Nyt on jonkun toisen vuoro antaa pois heittämillesi vaatteille uusi elämä. Nauti sinä täysin rinnoin niistä aarteista, joita kaapistasi löytyy.

Lähde: Glamour