OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Dolly

Dolly Parton lahjoitti miljoona dollaria Covid-19-rokotteen tutkimuksen tueksi

Iki-ihana kantritähti Dolly Parton lahjoitti viime keväänä tasan miljoona dollaria Modernan valmistaman koronarokotteen kehittämiseen uutisoi CNN. Parton lahjoitti tutkimukseen tarkoitetut rahat Vanderbiltin yliopistolle, kunnioittaakseen siellä työskentelevää kirurgi ystäväänsä Naji Abumradia. Yliopisto on ollut mukana kehittämässä rokotetta.

Modernan rokotteella on raportoidusti lähes 95 prosentin suojaus tautia vastaan, mikä ilmenee rokotteen kolmannen vaiheen testien tuloksista. Moderna aikoo hakea lupaa rokotteelleen myös Euroopassa. Sen tavoitteena on valmistaa vuoden 2021 aikana miljardi rokoteannosta.

Parton kehoitti myös fanejaan lahjoittamaan koronarokotetutkimukseen varoja. Rokotetutkimusta rahoittamassa on ollut Partonin lisäksi monia muitakin tahoja, esimerkiksi Emoryn yliopisto ja Yhdysvaltojen allergia- ja infektiosairauksien kansallinen instituutti.

Hyväntekeväisyyden lisäksi tammikuussa 75 vuotta täyttävä laulajalegenda on myös kertonut harkitsevansa juhlivansa juhlavuottaan riisuutumalla uudelleen Playboylle. Parton poseerasi ensi kertaa maailmankuulun lehden kansikuvassa 42 vuotta sitten lokakuussa 1978. Hän oli pukeutunut ikoniseen kuvaan niukkaan, olkaimettomaan mustaan yläosaan, mustiin korviin ja kimaltelevaan kaulukseen ja rannekkeisiin. Tuolloin 32-vuotias Parton oli ensimmäinen kantritähti, joka nähtiin Playboyn kannessa. Nähtäväksi jää ohjataanko nämäkin varat hyvään tarkoitukseen.