OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / sussexbrasil

Meghan Marklen kampaajan vinkit hiusten kotihoitoon

Kuulutko siihen joukkoon, joka leikkasi ja värjäsi viime keväänä hiuksensa kotona? Syksyllä rajoituksia on taas kiristetty monessa maassa ja vaikka Suomeen ei näillä näkymin ole luvassa varsinaisia lockdown-toimia, tullaan kotona todennäköisesti jälleen viettämään paljon aikaa. Etätyöpäivien yksi etu on, että ne ovat otollista aikaa tahdin hidastamiselle ja itsestä huolehtimiselle. Tänä vuonna moni on oppinut, ettei meikin ja hiusten ole pakko olla joka päivä ihan viimeisen päälle.

Glamour jututti kampaaja George Northwoodia, jonka asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa Meghan Markle, Alexa Chung ja Rosie Huntington-Whiteley. Hän näkee kotona pysyttelemisen mahdollisuutena hiustenhoidolle. Tänä vuonna hänen asiakkaansa ovat antaneet hiustensa kasvaa ja toipua rauhassa. Northwood jakoi sivustolla viisi neuvoaan hiusten kotihoitoon.

Anna kuivua

– Ensimmäisen lockdownin jälkeen huomasin, miten paljon asiakkaitteni hiusten kunto oli parantunut, Northwood kertoo sivustolla.

Suurin syy tähän oli tietenkin se, että hiuksia muotoiltiin vähemmän.

– Ihmiset lopettivat hiustensa suoristamisen ja föönaamisen ja antoivat hiusten kuivua luonnollisesti. Se tekee hiuksille hyvää, hän selittää.

Hän suositteleekin ilmakuivausta kaikille, sillä muotoiluvälineiden liikakäyttö voi tehdä hiuksista kuivat ja hauraat.

Käytä lämpösuojaa

Jos et kuitenkaan malta antaa hiusten kuivua itsestään, muista käyttää hiuksissa lämpösuojaa.

– Käytä sitä pituuksissa ja latvoissa välttääksesi kuivumisen ja kaksihaaraiset, Northwood muistuttaa.

Lisäksi hiuksia, jotka kohtaavat paljon lämpörasitusta, on hyvä hemmotella säännöllisesti hiusnaamiolla.

Älä leikkaa kotona

Kun latvat kaipaavat pientä tasoitusta, on houkutus tarttua saksiin suuri. Jos hiukset on pakko leikata kotona, kehottaa Northwood välttämään suuria muutoksia. Uuden tyylin, kuten otsiksen tai polkkatukan luominen on syytä jättää suosiolla ammattilaiselle.

– Trimmaa pelkät latvat mukaillen hiuksissa ennestään olevaa muotoa. Vielä parempi on, jos maltat leikata vain kasvoja kehystävät osat, jotka näkyvät Zoom-kokouksissa. Säästä takaosan tasoittaminen seuraavaan kampaamokäyntiin, hän sanoo.

Pitäydy luonnollisissa väreissä

Keväällä monelle iski kiusaus värjätä hiukset kotikonstein. Värjäys olisi paras jättää ammattilaisen vastuulle, sillä kaupan värien lopputulosta on vaikea ennustaa etenkin, jos ei värikoodeista ole perillä.

– Virhe, jonka moni tekee ensimmäisellä kerralla, on värjätä hiukset liian tummaksi, Northwood varoittaa.

Hän sanookin, että hyllystä kannattaa aina valita mieluummin vähän liian vaalea sävy. Liian tummien tai punaisten värien korjaaminen vaatii aina vaalennusainetta.

– Jos tyvi on pakko saada värjättyä, älä liiottele värin kanssa. Keskity alueille, jotka sitä tarvitsevat, kuten hiusrajaan ja jakauksen kohdalle. Jätä loput rauhaan, Northwood neuvoo.

Käytä syväpuhdistavaa shampoota

Jos käytät paljon hiusnaamioita ja muotoilutuotteita, hiuksiin ja päänahkaan kertyy helposti tuotejäämiä.

– Tämä tekee hiuksista raskaan näköiset ja tuntuiset, Northwood huomauttaa.

Hän suosittelee syväpuhdistavan shampoon käyttöä kerran viikossa. Se puhdistaa päänahan ja kirkastaa hiuksia, palauttaen niiden “kevyen, nuorekkaan ilmeen”.

Lähde: Glamour