OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tässä on syksyn väriyllättäjä

Pastellit kuuluvat kevääseen, eikö? Ilmeisesti ei. Tämän syksyn ja talven väritrendi on todellinen yllättäjä. Mikäli Guccin, Jacquemuksen ja Bossin kaltaisia huippusuunnittelijoita on uskominen, tämän kauden ehdottomasti muodikkain väri on laventeli.

Hempeää lilaa on perinteisesti pidetty värinä, joka kuuluu persikan sävyjen ja aurinkoisten keltaisten kanssa kevääseen. Tänä syksynä laventeli on kuitenkin ollut pinnalla sekä catwalkeilla että Instagramissa.

Innoitusta ysäristä

Viimeksi laventeli oli kovassa huudossa vuosituhannen vaihteessa. Kukapa voisi unohtaa Lil’ Kimin lilat hiukset ja samanvärisen, läpikuultavan haalarin VMA-gaalassa? Laventelia löytyi tuolloin kaikesta mahdollisesta, mekoista collegepaitoihin ja jopa Timberlands-saappaisiin.

Trendiväri katosi muotimaailmasta yhtä nopeasti kuin se oli tullutkin. Sen koommin laventeli on ollut hieman karsastettu väri, ainakin tähän asti. Viimeaikainen ysärivillitys on Ysäri-villitys Stylist vahvistaa, että kyseessä on tämän syys-talvikauden ehdoton ykkösväri.

Catwalkeilta Instagramiin

Kuten aina, huippusuunnittelijat asettavat suunnan kunkin kauden trendeille. Syksyn muotinäytöksiä silmällä pitäneet tietävät, että useampi suunnittelija on hurahtanut lilaan.

Muun muassa Bossin muotinäytöksessä väri oli tänä syksynä vahvasti läsnä. Mallit oli puettu päästä varpaisiin pastellisävyyn ja sitä nähtiin sekä naisten että miesten yllä.

Kuva: Instagram / noriochalico

Erdem yhdisti syysmallistossaan kaksi keväistä trendiä, lilan ja kukkakuosin. Kukkamekot kuuluvatkin tänä vuonna myös talveen.

Kuva: Instagram / erdem_southaudley

Myös Gannin syysmallistossa on näkynyt paljon laventelia. Erityisen paljon väriä näkyy nyt neuleissa ja shacket-takeissa.

Kuva: Instagram / Ganni

Väri on ollut näkyvästi esillä myös Instagram-syötteessä. Tänä vuonna kotona vietetty aika on näkynyt erityisesti loungewearin, kuten rentojen neuleiden ja collegeasujen suosion kasvuna. Juuri niissä laventeli on ollut syksyn uusi tulokas.

Jos siis perinteiset musta ja harmaa alkavat kyllästyttää, saa synkistelyyn nyt vastalääkettä tästä keväisen raikkaasta trendiväristä.

Kuva: Instagram / slipintostyle

Lähde: Stylist, Instagram