OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ihonhoidon ei tarvitse olla monimutkaista: Skippaa suosiolla nämä tuotteet

Viimeistään silloin, kun Suomessa asti alettiin kohista korealaisesta 10–askeleen ihonhoitorutiinista, kävi selväksi, että ihonhoitoon ollaan valmiita uhraamaan paljon aikaa ja rahaa. Ihosta huolehtimisen ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkaista, vaan perusasioilla pääsee jo pitkälle.

Vaiettu totuus on, että vaikka mainostajat kuinka lupaavat kuuta taivaalta, vain harva kosmetiikkatuote ihan oikeasti lunastaa odotukset. Markkinoilla on loputon määrä tuotteita, joilla ei ole merkittävää vaikutusta ihon kuntoon. Toki maltaita maksava kertakäyttönaamio soveltuu satunnaiseen itsehemmotteluhetkeen, mutta arjen rutiinia on turha kuormittaa ylimääräisillä tuotteilla, jotka eivät hinnastaan huolimatta tuota näkyviä tuloksia.

Who What Wear-sivuston kauneustoimittaja Courtney Higgs listasi viisi turhaa kauneudenhoitotuotetta, jotka voit suosiolla skipata ihonhoitorutiinissasi.

Hoitoneste

Hoitovedet ovat saaneet näkyvyyttä K-beauty-villityksen johdosta. Niitä käytetään osana monivaiheista ihonhoitorutiinia kosteuttamassa ja tasapainottamassa ihoa. Yleensä aivan perusrutiinista kuitenkin löytyy jo ennestään tuotteita, jotka toimittavat samaa virkaa. Vaikka hoitonesteen käytöstä tuskin on haittaakaan, kosteuttavat seerumit ja kosteusvoiteet kyllä huolehtivat ihon kosteustasapainosta. Ainakin Higgs lupaa, ettei hoitonesteen skippaamisella ole näkyviä vaikutuksia.

Two-in-one-shampoo

Vaikka tavoitteena on säästää aikaa ja rahaa, ei rutiinista pidä karsia hyödyllisiä tuotteita ihon ja hiusten kustannuksella. Hoitoaine on hiustenhoidon perustuote, joka oikeasti vaikuttaa hiusten kuntoon. Siksi Higgs ei suosittele two-in-one-tuotteita, joissa shampoo ja hoitoaine ovat yhdessä pullossa. Yhdistelmätuote voi myös ärsyttää päänahkaa. Hiuspohjan hoitaminen alkaa oikeiden tuotteiden valinnasta ja Higgs kehottaakin kokeilemaan esimerkiksi kosteuttavaa shampoota, joka kosteuttaa ja puhdistaa hellävaraisesti, hiuksia latistamatta.

Kangasnaamio

Kangasnaamiot ovat olleet viime vuosina kovassa huudossa. Ne sopivat täydellisesti osaksi hemmotteluhetkeä silloin, kun haluat rentoutua ja omistaa aikaa itsellesi. Kaikesta hypetyksestä huolimatta iho kuitenkin pärjää mainiosti myös ilman kangasnaamioita, eikä niiden skippaaminen tuskin vaikuta naamaan näkyvästi. Sen sijaan päivittäisessä rutiinissa tulisi suosia kosteuttavilla ja kirkastavilla ainesosilla varustettuja seerumeja.

Kuva: pexels.com

Jalkarasva

Myös jalkojen iho kaipaa huolenpitoa. Etenkin talviaikaan kuivat ja halkeilevat kantapäät janoavat kosteutta, mutta jalat eivät tarvitse omaa tuotettaan. Toki ostoskoriin voi valita erillisen jalkarasvan, mutta täyteläinen vartalovoi sopii jalkojen hoitoon aivan yhtä hyvin. Muista kuoria iho ensin, jotta kosteusvoide pääsee imeytymään iholle.

Karvanpoistovoide

Karvanpoistovoide toimii, mutta se ei ole ainoa tapa pehmentää karvoja ennen sheivaamista. Kylpyhuoneesta jo valmiiksi löytyvä hoitoaine ajaa saman asian. Esimerkiksi matkaa varten pakatessa voi karvanpoistovoiteen siis suosiolla jättää kotiin.

Lähde: Who What Wear