OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

F1: Kvyat jäi ulkopuolelle, Yuki Tsunoda täyttää AlphaTaurin toisen paikan

Scuderia AlphaTauri ilmoitti tänään lehdistötiedotteessaan, että japanilainen Yuki Tsunoda on Pierre Gaslyn tiimikumppani FIA:n Formula 1 -mestaruuskilpailuissa vuonna 2021.

Yuki on osa sekä Red Bull Junior Team -tapahtumaa että Hondan Young Driver -ohjelmaa ja sijoittui kolmanneksi tämän vuoden FIA Formula 2 -mestaruuskilpailussa. Tämä tulos tarkoittaa, että 20-vuotias Japanista, Kanagawan kaupungista, on oikeutettu Formula 1 -lisenssiin. Voitettuaan F4 Japanin mestaruuden vuonna 2018, Yuki muutti Eurooppaan seuraavana vuonna kilpailemaan FIA Formula 3:sissa ja päätti kauden yhdeksäntenä kolmella palkintokorokkeella ja voitolla. Hän nousi Formula 2:een vuonna 2020 ja nautti menestyksekkäästä kaudesta, hämmästyttävistä seitsemästä palkintokorokkeesta, kahdesta Feature Race-voitosta ja Sprint Race-voitosta. Hän ajoi muun muassa nuorten kuljettajien testissä Abu Dhabissa 15. joulukuuta. Viimeksi japanilainen kuljettaja on kilpaillut Formula 1:ssä, kun Kamui Kobayashi osallistui vuoden 2014 Abu Dhabin Grand Prix -kilpailuun.

Franz Tost kommentoi: “Red Bull on seurannut Yukin uraa jo jonkin aikaa, ja olen varma, että hän on suuri voimavara tiimillemme. Tänä vuonna nähdessämme hänet Formula 2:ssa hän on osoittanut oikean sekoituksen kilpa-aggressiota ja hyvästä teknisestä ymmärryksestä. Marraskuussa Imolassa tehdyn testin aikana, kun hän ajoi vuoden 2018 autollamme, hänen kierrosajat olivat hyvin yhdenmukaiset kilpailusimulaation aikana, hän edistyi koko päivän ja antoi insinööreillemme hyödyllistä palautetta. Lisäksi hänen integraationsa Hondan insinöörien kanssa on ollut saumatonta, mikä varmasti auttaa. Tämän viikon Abu Dhabissa järjestetyssä testissä hän osoittautui nopeasti oppivaksi ja olevansa valmis ottamaan askeleen Formula 1:een. “

Yuki Tsunoda kommentoi myös itse: “Kuten useimmat kilpa-ajajat, olen aina toivonut pääseväni kilpailemaan Formula 1:ssä, joten olen erittäin tyytyväinen tähän uutiseen. Haluan kiittää Scuderia AlphaTauria, Red Bullia ja tohtori Markoa siitä, että he antoivat minulle tämän mahdollisuuden, ja tietysti kaikkia hondalaisia ​​kaikesta tähänastisesta tuestani urallani, antaen minulle upeat mahdollisuudet kilpailla Euroopassa. Minun on kiitettävä myös joukkueita, joiden kanssa olen kilpaillut päästäksesi tähän pisteeseen, erityisesti Carlinia, jonka kanssa olen oppinut niin paljon tänä vuonna. Ymmärrän, että ensi vuonna kuljetan monien japanilaisten F1-fanien toiveita ja teen parhaani myös heidän hyväkseen.”