OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Miten muistaa lemmikkiä jouluna? Kurkkaa Mustin ja Mirrin suosituimmat lahjat

Lemmikit ovat omistajilleen kuin perheenjäseniä, joita halutaan myös muistaa lahjoilla jouluna. Mustin ja Mirrin mukaan tämän vuoden suosituimpia lemmikkien lahjoja ovat erilaiset lelut ja pelit sekä laadukkaat pedit. Paras joululahja lemmikille on kuitenkin läsnäolo ja myös lemmikkiään voi ilahduttaa aineettomalla lahjalla.

Joulusesonki näkyy myös Mustin ja Mirrin myymälöissä ja verkkokaupassa. Mustin ja Mirrin mukaan tämän vuoden joululahjavalinnoissa lemmikeille korostuvat perinteiset suosikit kuten pehmolelut, herkut, aktivointilelut ja pedit. Lemmikeille hankitaan lahjoja, joilla voidaan leikkiä yhdessä tai tarjota lemmikille itsenäistä tekemistä.

”Kestosuosikkeja ovat erilaiset pehmolelut, jotka ovat helppo lahja myös esimerkiksi tuttavan lemmikille. Erilaiset aktivointipelit ja raapimapuut ovat hyvä vaihtoehto itsenäiseen leikkiin. Isompia lahjoja ovat erilaiset pedit, jotka ovat pitkäkestoisia valintoja lemmikille”, kertoo tuotevastaava Milla Alenius Mustilta ja Mirriltä.

Musti ja Mirri kokosi suosituimmat lahjaideat helpoksi listaksi, josta jokainen lemmikinomistaja varmasti löytää lahjaidean omalle lemmikilleen. 

1. Turvalliset ja mukavat pedit

Useana jouluna peräkkäin ylivoimainen hittituote on ollut pörröinen teddykarvapeti. Ilmavaan ja pehmoiseen petiin lemmikki vetäytyy mielellään nukkumaan ja katselemaan muun perheen touhuja. Kissoille luolapedit voivat olla parempia vaihtoehtoja, koska ne tarjoavat oivan paikan piiloutua.

2. Pehmolelut ja puruluut

Jouluiset puruluut ja herkkupakkaukset ovat aina olleet suosittuja, mutta hauska pehmolelusarja Holiday Parade on ollut suorastaan hitti. Suosituimmat tuotteet, kuten joulukakka ja mäyräkoira myytiin loppuun alta aikayksikön. Kissoille huiskat, pallot ja hiiret tuovat samaa iloa ja aktiivista tekemistä kuin puruluut koirille.

3. Aktivointipelit ja raapimapuut

Aktivointipelit takaavat hauskan aivotyötä vaativan pelihetken lemmikeille. Ne stimuloivat lemmikin aivoja ruokailun ja leikin aikana, mikä pitää yllä niiden vireyttä ja tuo piristystä arkeen. Raapimapuu on joka kissanomistajan vakiovaruste ja auttaa säästämään muita huonekaluja kissan kynsiltä.

Lahjoista parhain on läsnäolo

Mustilta ja Mirriltä muistutetaan, että paras joululahja lemmikille on aineeton. Se on perheenjäsenten huomio ja läsnäolo, jota voimme antaa vuoden jokaisena päivänä. Jos läsnäoloonkin haluaa tuoda joulun taikaa ja antamisen iloa, voi koiran kanssa kokeilla lenkkiä, jonka reitin päättää koira. Tämä on hauska kokemus koko perheelle, koska tassujalan reittivalinnat voivat tulla yllätyksenä. Kissalle voi järjestää saalistuskokemuksen, jossa se saa ensin vaania ja jahdata saalista, kuten leluhiirtä, ja lopuksi kissaa palkitaan herkuilla. Saalistus on kissalle luontaista ja tuottaa sille roppakaupalla mielihyvähormoneja.