OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / katemoss.gallery

Haaveissa blondi? Kate Mossin kampaaja paljastaa täydellisen vaalean sävyn salaisuudet

Kate Moss on epäilemättä yksi maailman tunnetuimmista blondeista. Lukuun ottamatta joitakin ajanjaksoja brunettina, supermalli on viihtynyt valtaosan urastaan vaaleaverikkönä. Hänen kullanvaaleat kutrinsa näyttävät aina siltä, kuin hän olisi viettänyt päivän rannalla. Mossin tavaramerkiksi muodostunut, huoleton luonnonlapsityyli on kerännyt lukuisia jäljittelijöitä ympäri maailmaa. Kuuluisien kutrien takaa löytyy kampaaja Nicola Clarke.

– Pääsin laittamaan hänen hiuksensa ensimmäisen kerran, kun olin Samin [McKnight] kanssa Matthew Williamsonin ensimmäisessä muotinäytöksessä. Näytöksessä olivat mukana Helena Christensen, Naomi, Kate ja Jade Jagger. Se oli upeaa. Katen hiuksissa oli yksi iso, vaalea raita. Sam käski minua hankkiutumaan siitä eroon… ja olen työskennellyt Katen kanssa siitä lähtien, Clarke muistelee Vogue-lehden haastattelussa.

Täydellisen vaalean metsästys

Kate on itse esikuva, mutta se ei tarkoita, etteikö hänkin saisi ideoita muilta. Vuosien varrella parivaljakko on etsinyt täydellistä vaalean sävyä yllättävistäkin paikoista. Muun muassa nuoren Luke Skywalkerin hiekkainen kuontalo on tehnyt kaksikkoon vaikutuksen. Itsestäänselvä esikuva Katelle on tietenkin ollut yksi maailman palvotuimmista vaaleaveriköistä.

– Kävimme läpi vaiheen, jolloin Kate halusi näyttää Brigitte Bardot’lta, mutta olen aina yrittänyt ohjata häntä kauemmas liian tasavärisistä tyyleistä, Clarke paljastaa lehdessä.

Luonnollista tuunaamalla

Nykyään Clarken ei tarvitse murehtia hiuskatastrofeista, sillä Kate luottaa kutrinsa ainoastaan hänen käsiinsä. Clarken mukaan mallin hiukset eivät tätä nykyä juurikaan kaipaa värikäsittelyjä.

– Kahden viime vuoden aikana hänen hiuksensa ovat olleet niin upeat. Työstän vain hänen luonnollista väriään, Clarke sanoo.

Kuva: Instagram / katemosstyle

Vielä jokin aika sitten, “Pete Doherty-vuosina”, Clarke vaalensi Katen hiuksia balayage-raidoilla luodakseen 60-lukua henkivän ilmeen. Silloin malli viihtyi erittäin vaaleana. Nykyään Clarke ei käytä vaalennusainetta ollenkaan hiusten tyvessä, vaan antaa Katen luonnollisten karamellin sävyjen näkyä.

– Hän reissaa paljon ja palaa aina takaisin auringon vaalentamien hiusten kanssa. Minä vain tuunaan lopputulosta, Clarke kuvailee.

Clarke käsittelee Mossin hiuksia kuuden tai kahdeksan viikon välein joko omassa hiussalongissaan tai kotona, miten kiireisen kaksikon aikataulut sattuvat sopimaan. Hän sutii imartelevia sävyjä kohtiin, joissa niitä tarvitaan, sekä vaalentaa latvoja balayage-tekniikalla. Juuri näin syntyy Clarken mukaan pehmeän vaalea sävy, joka näyttää erittäin luonnolliselta. Lopputulos on tahallisen epätäydellinen.

– Tavoitteenamme ovat hiukset, jotka näyttävät siltä, kuin hän olisi viettänyt pari viikkoa aurinkolomalla. Yritän jäljitellä auringon vaikutuksia, Clarke selittää.

Lähde: Vogue, Instagram