Viking Linen laivojen kautta aikojen tunnetuin ja myydyin herkku on jo 60-luvulta asti ollut katkarapuleipä. Sitä myydään Punaisilla laivoilla 250 000 kappaletta vuodessa. Toinen matkustajien suosikki on lihapullaleipä. Nyt nämä risteilyruokien klassikot tulevat myyntiin myös maihin. Katkarapu- ja lihapullaleipämme ovat 28.12. alkaen myynnissä hyvin varustetuissa ruokakaupoissa kautta pääkaupunkiseudun.
Maissa myytävät katkarapu- ja lihapullaleivät valmistetaan Kalasatamassa Bomatin keittiössä, Viking Linen reseptillä.
– Klassikkoleipämme ovat olleet matkustajiemme suosikkeja jo vuosikymmeniä. Näinä erityisinä aikoina, kun laivoilla matkustetaan vähemmän, haluamme ilahduttaa ihmisiä tuomalla risteilytunnelmaa maihin. Olemme jo avanneet maihin kolme Merimyymälä-konseptia noudattavaa Pop Up Shopia. Nyt lanseeraamme ravintoloistamme tutuksi tulleet herkut hyvin varustetuissa ruokakaupoissa, sanoo Janne Lindholm, ravintolapäällikkö Viking Linella.
Katkarapuleivässä käytettävät Lyngenfjord-katkaravut ovat kalastettu Pohjois-Norjan vuonoista ja pakastettu tuoreuden säilyttävällä tekniikalla. Yhdessä tillibriossileivässä on katkarapuja 100 grammaa!
Lihapullaleipä tehdään vuokaleivälle, jonka pohjalla on rapeaa jäävuorisalaattia. Ruotsalaisen Scanin tuhdit lihapullat tarjoillaan leivällä punajuuri-perunasalaattipedillä. Salaatin ohje on keittiömestariemme käsialaa.
Leipien myyntipaikat löytyvät täältä: vikingline.fi/klassikkoleivat
Jatka lukemista
Kesän makuelämyksiä.
Yksinkertainen kesäinen Salsa
Hoitovaihtoehdot urheilijoille polvikipujen voittamiseksi