OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ruotsin oikeusistuin hylkäsi Ghost -yhtyeen brittitislaamoa vastaan nostaman kanteen

Vuoden alussa ruotsalaisen pop metalli -yhtye Ghostin nokkamies Tobias Forge haastoi brittiläisen Ghost Drinks Ltd. -tislaamon oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta, sillä Forgen mielestä hänen hallinnoima Svensk Drama Pop Oy omistaa yksinoikeudella kuvainnollisen Ghost-logon koko Euroopan Unionissa.

Joulukuun 22. päivä ruotsalainen patentti- ja markkinaoikeus tuli siihen päätökseen, että termi ”ghost” on tarpeeksi yleinen ja täten Ghost Drinks Ltd:n vapaasti käytettävissä. Lisäksi patentti- ja markkinaoikeuden mukaan logot sisältävät tarpeeksi suuria visuaalisia eroavaisuuksia, eikä kuluttaja täten sekoita niitä toisiinsa. Niinpä tuomari päätti, että Ghost Vodka ei ole rikkonut Svensk Drama Pop Oy:n ja samalla Ghost-yhtyeen omistamaa tavaramerkkiä vastaan, ja että Ghost Vodka saa jatkaa alkoholituotteidensa myymistä. Svensk Drama Pop Oy ei ole myöskään saamassa korvauksia oikeudenkäynnistä.

”Hyvää joulua kaikille ja kiitos tuestanne tänä vuonna, se merkitsee meille paljon. Tässä meidän aikainen joululahjamme patentti- ja markkinaoikeudelta. Parempi onni ensi kerralla, Tobias”, Ghost Vodka kirjoitti julkaistessaan oikeuden päätöksestä kuvia sosiaalisessa mediassa.

https://www.facebook.com/vodkaghost/posts/2107069026096526