OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Underground-hiphopin ikonisimpiin artisteihin lukeutuva MF Doom on kuollut 49-vuotiaana

Brittiläinen tuottaja, lauluntekijä ja artisti Daniel Dumile, joka tunnettiin paremmin  taiteilijanimellä MF Doom, on kuollut. Artistin kuolemasta kertoi ensimmäisenä miehen vaimo Jasmine Dumile Instagramin välityksellä. Jasminen julkaisun mukaan MF Doom menehtyi jo viime lokakuun lopulla. Kuolinsyytä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Dumile käytti MF Doom taiteilijanimellään esiintyessään aina tavaramerkikseen muodostunutta hopeista naamiota ja hänen alter egonsa pohjautui Marvelin sarjakuvapahikseen Doctor Doomiin (Suomessa käytetty myös nimeä Tohtori Tuomio ja Tohtori Tuho). Dumile esiintyi uransa aikana useilla muillakin taiteilijanimillä, joista tunnetuimpia ovat Viktor Vaughn, King Geedorah ja Supervillain.

Mystisen räppärin yksityiselämästään tiedetään varsin vähän, mutta vuonna 2006 hän kertoi MySpace-sivullaan olevansa naimisissa ja kahden lapsen isä. Brittiläissyntyinen Dumile asui lähes koko elämänsä Yhdysvalloissa, jossa hän rakensi uransa ollen yksi underground-hiphopin tunnetuimmista artisteista.

Daniel Dumile julkaisi vuosina 1999–2009 kuusi sooloalbumia. Lisäksi artisti teki vuosina 2004–2018 viisi pitkäsoittoa yhteistyössä muiden artistien, kuten Madlibin ja Danger Mousen, kanssa.