OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Marko Hietala jättää Nightwish -yhtyeen ja poistuu julkisuudesta – syynä pettymys musiikkialaan

Nightwish -yhtyeen basisti Marko “Marco” Hietala tiedotti aikaisemmin tänään yhtyeen virallisella Facebook-sivulla aikovansa lopettaa bändissä ja samalla vetäytyvänsä julkisuudesta. Hietala on ollut jäljellä olevien perustajajäsenien, kosketinsoittaja Tuomas Holopaisen ja kitaristi Emppu Vuorisen jälkeen Nightwishin pitkäaikaisin jäsen. Hän on soittanut yhtyeessä jo vuodesta 2001 lähtien ja 2002 alkaen hänen ääntään on kuultu yhtyeen albumeilla.

Hietala kritisoi julkaisemassaan lopettamisilmoituksessa, että musiikin suoratoistopalvelut ottavat hänen mielestään epäreilun suuren osuuden artistien työstä saatavista tuotoista ja että isoimmat kiertuejärjestäjät puristavat itselleen osuuden jopa bändien omasta tavarakaupasta ja maksavat siitä osinkoja Lähi-itään. Hietala kertoo ilmoituksessaan myös haluavansa etsiä uutta intoa musiikkiin. Hietala sairastaa kroonista masennusta, josta hän on kertonut aiemmin muun muassa elämäkerrassaan. Hän kertoo olevansa kuitenkin kunnossa ja saavansa tukea perheeltään ja ystäviltään.

Nightwish tiedottaa Intagramissaan kunnioittavansa Hietalan päätöstä. Yhtye ilmoittaa, että Hietalan korvaa tulevalla maailmankiertueella toinen basisti.

”Markon päätöksen takia teemme vaikeita päätöksiä ja valintoja. Pitkän harkinnan jälkeen, olemme yhdessä päättäneet, että tuleva Human. :II: Nature. -maailmankiertue tehdään sovitusti, mutta sessiobasistin kanssa. Livekeikkojen kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin.”

Viime syksynä Hietala oli mukana MTV3-kanavan suositussa Masked Singer -ohjelmassa ja Hietalan hahmo Tohtori vei lopulta koko kauden voiton. Finaalilähetyksessä Hietala lausui sanat, jotka voidaan nyt tulkita hyvin eri tavalla kuin ennen tietoa siitä, että hän on päättänyt jättää Nightwishin. Voitonpuheessaan hän oli erityisen mielissään siitä, millainen kokemus oli esiintyä ilman, että yleisö tunnistaa häntä.

”Tämä oli erilaista. Mahtavintahan on se, että pääsee tavallaan puhtaalle pöydälle kaikesta siitä, mitä on tehnyt parin tai kolmen vuosikymmenen aikana tämän maan musaelämässä ja kellään ei ole mitään ennakkoasenteita”, Hietala totesi.