OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Taneli Niinimäki

Mikko Heikkilän Arctic Lapland Rally ennenaikaiseen päätökseen

Mikko Heikkilän Arctic Lapland Rally on päättynyt perjantain osalta erikoiskokeelle 2. Syynä keskeytykseen on ulosajo. Heikkilä pyrkii jatkamaan kilpailua lauantaina.

Mikko Heikkilä, 28, on ajanut Arctic Lapland Rallyn ensimmäisellä, 23,55-kilometrisellä Aittajärvellä ulos. Heikkilä pyörähti Skoda Fabia Rally2 Evo:llaan nopeavauhtisen erikoiskokeen puolessa välissä. Heikkilä sekä kartanlukija Topi Luhtinen, 26, ovat kunnossa.

-Kaikki on kunnossa, ei tässä mitään. Hyvin tultiin tähän asti. Meni kuten ajattelinkin, että ajetaan reippaasti ja alku meni todella hyvin, Heikkilä kertaa.

-Se oli sellainen kohtuu kääntyvä vasen. Ajattelin mennä siihen ronskilla otteella, ja käänsin liikaa sisään. Auto lähti siitä liian hyvin kääntymään, etupyörä nousi lumipenkan päälle ja penkka käänsi kahdelle pyörälle ja siitä katolleen. Auto otti vielä kimmoketta puusta ja pyörähti katon kautta tielle. Mutta jos ei koita niin ei voita.

Erikoiskokeelta tavoitettu Heikkilä herättelee pieniä toiveita kilpailun jatkamisesta super-rallisäännön turvin.

-Kosmeettiset vauriot autoon ovat aika pahat, mutta pyörät ovat suunnilleen paikallaan. Katsotaan, mitä pojat pystyvät tekemään huollossa. Ilman muuta jatketaan jos vain mahdollista.

Kilpailu jatkuu lauantaina neljällä erikoiskokeella.

Lauantai 16.1.                                 131,58 km

07:00 – Lähtö, Sampokeskus

09:33 – EK 6 Siikakämä / Hanaa – 42,64 km

13:44 – EK 8 Heinunkierto – 24,95 km

15.07 – EK 9 Sarriojärvi – 32,48 km

16:40 – EK 10 Ristilampi / Pohjanhovi – 31,51 km

18:20 – Podium, Mäntyvaaran ravirata

Kilpailun livetulokset:

https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Liveseuranta.html