OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

9 uudenvuodenlupausta Hollywood-stylisteilta, joista vaatekaappisi kiittää

Vuoden vaihtuminen tuo jälleen mukanaan uudenvuodenlupaukset. Joku lupaa aloittaa uuden harrastuksen, toinen vähentää alkoholin käyttöä. Viime vuonna odottamaton pandemia muutti kulutustottumuksia monessa kotitaloudessa. Vuosi opetti, että vähemmälläkin voi tulla toimeen. Vaikka arki palannee tänä vuonna jossain määrin normaaliksi, ei kaiken tarvitse palata entiseen. Vuoden alku on erinomainen tilaisuus omien kulutustottumusten uudelleenarviointiin.

Hollywoodin julkkisstylistit jakoivat Vogue UK-sivustolla omat näkemyksensä siitä, miten uudenvuodenlupaukset voivat tehdä alkavasta vuodesta entistä paremman myös muodin saralla.

Osta vähemmän, mutta parempaa

Halvat heräteostokset jäävät usein kaapin perälle pyörimään ja jälkeenpäin harkitsemattomat hankinnat kaduttavat. Viimeistään tänä vuonna on aika panostaa määrän sijaan laatuun.

– Sijoita vaatekappaleisiin, jotka ovat laadukkaita ja kestävät aikaa. Vaatteista, joita rakastat, muodostuu kaappisi perusta, sanoo stylisti Rebecca Corbin-Murray, jonka asiakkaisiin lukeutuu muun muassa Florence Pugh.

Shoppaile vastuullisesti

Pikamuoti kuormittaa ympäristöä ja nykyiset shoppailutottumuksemme ovat kestämättömällä pohjalla. Vastuullinen shoppailija kiinnittää huomiota vaatetuotannon ympäristöystävällisyyteen ja eettisyyteen.

– Olen tietoinen omasta ja asiakkaitteni hiilijalanjäljestä. Tiedän, että valinnat, joita teemme, voivat johtaa kestävämpään tulevaisuuteen, toteaa Rose Forde, joka stailaa Paul Mescalin ja Josh O’Connorin kaltaisia tähtiä.

Metsästä vintagea

Sen sijaan, että ostaisit aina uutta, suuntaa katseesi menneeseen. Vintage-markkinat ovat täynnä aarteita, jotka odottavat löytäjäänsä.

– Vintage-vaatteen löytäminen vaatii aikaa, mutta en tiedä mukavampaa tapaa viettää hiljainen iltapäivä, toteaa Danielle Goldberg, jonka tyylitajuun luottavat jopa Mary-Kate ja Ashley Olsen.

Kuva: unsplash.com

Karsi

Kun kaappi pursuaa vääränkokoisia ja -tyylisiä vaatteita, on helppo erehtyä luulemaan, ettei sinulla ole mitään päällepantavaa. Hyvin järjestetty vaatekaappi sisältää ainoastaan vaatteita, joita oikeasti käytät.

– Kun siivoat vaatekaapin, voit löytää unohduksiin jääneitä suosikkeja. Samalla voit myydä tai lahjoittaa vaatteita, joita et ole käyttänyt pitkään aikaa, muistuttaa Goldberg Voguessa.

Näytä itseltäsi

Ei ole väliä, miten kalliita designer-luomuksia puet yllesi, jos asu ei tunnu sinulta.

– Minulle on tärkeintä löytää tyyli ja fiilis, joka kuvastaa aidosti minua sekä asiakasta, jonka kanssa työskentelen, toteaa Laura Dernin ja Jane Fondan tyylien takaa löytyvä Cristina Ehrlich sivustolla.

Nykypäivänä on tärkeää muistaa, ettei juuri kukaan näytä oikeasti siltä kuin Instagramissa. Älä edes yritä jäljitellä jonkin julkkisvaikuttajan sliipattua sometyyliä, vaan ole rohkeasti oma aito itsesi.

Kohota mielialaasi

Viime vuosi oli verkkarien ja pyjamien vuosi.

– Minä, kuten kaikki muutkin, lankesin tylsään pukeutumiseen lockdownin aikana, myöntää Goldberg, joka kehottaa asiakkaitaan hyödyntämään koko vaatekaapin sisältöä.

Aina ei toki jaksa panostaa pukeutumiseen, mutta vaatteilla on yllättävän suuri vaikutus mielialaan. Jos talvi tuntuu tänä vuonna erityisen raskaalta, kannattaa pukeutumiseen kiinnittää entistä enemmän huomiota.

– Olen huomannut, että pukeutuminen antaa motivaatiota päivään, Goldberg vakuuttaa.

Tue uusia suunnittelijoita

Pikamuotiketjut tuskin tarvitsevat enää enempää näkyvyyttä. Sen sijaan markkinat ovat täynnä nuoria suunnittelijoita ja eettisiä vaatemerkkejä, joista valtavirta ei ole tietoinen. Muista, että vaikutat lompakollasi, joten mieti tarkkaan, ketä haluat tukea.

– Tue uusia kykyjä ja monimuotoisuutta. Käytän omaa ja asiakkaitteni näkyvyyttä mainostaakseni mielenkiintoisia uusia suunnittelijoita, sanoo Forde.

Huolla ja korjaa

Pikamuoti on tehnyt ostamisesta niin helppoa, että harva vaivautuu enää korjaamaan vaatteita. Laadukkaat vaatteet ja asusteet kestävät käytössä yllättävän pitkään, kun niiden kunnosta viitsii huolehtia.

Corbin-Murray kertoo lähettävänsä kaikki kengät ja laukut The Restory-yritykselle, joka huoltaa asusteet.

– Korjaa vaatekappaleet, joita rakastat, hän kehottaa.

Kuva: unsplash.com

Ota riskejä

– Vuoden tauon jälkeen muotimaisema näyttää avoimelta pelikentältä, jossa voidaan ottaa kunnon riskejä. Itse ainakin aion niin tehdä, Forde lupaa.

Kokeile tänä vuonna jotain uutta, tarkoitti se sitten väreillä leikkimistä tai astetta rohkeampia asusteita.

Lähde: Vogue UK