OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut vaikean sairauden uuvuttamana

Muusikko, laulaja ja tuottaja Pekka Juhani “Pave” Maijanen on kuollut 70-vuotiaana lauantaiaamuna (16.1) pitkällisen sairauden uuvuttamana. Maijanen sairasti viimeiset vuotensa vaikeaa lihaksia ja hermoja rappeuttavaa ALStautia, johon hän sai diagnoosin keväällä 2019.

Maijanen oli erittäin monipuolinen muusikko joka toimi uransa aikana laulajana, lauluntekijänä, basistina, kosketinsoittajana, rumpalina, kitaristina ja tuottajana. Ensimmäiseen yhtyeeseensä Maijanen liittyi jo vuonna 1963 ja kattavan soolouransa lisäksi Maijanen tunnetaan varsinkin Royalsista, Rock’n’Roll Bandistä, Pepe & Paradisesta sekä myös Dingon ja Hurriganesin kosketinsoittaja-tuottajana.

Maijanen lauloi 1970-luvulla englanniksi, mutta kieli vaihtui suomeksi oman Mistakes-yhtyeen myötä 1980-luvulle tultaessa ja hänet tunnetaan muun muassa menestyskappaleistaan Lähtisitkö, Jano ja Elämän nälkä. Maijanen teki musiikkia myös televisioon. Hän lauloi tunnusmusiikit muun muassa piirrossarjoihin Ankronikka sekä Nalle Puhin uudet seikkailut.

Pave Maijasta jäivät kaipaamaan Liisa-vaimo ja kaksi, jo aikuista lasta sekä suuri joukko Pave Maijasen ystäviä ja faneja.