OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Vuoden 2021 kauneustrendeistä ei väriä puutu – kurkkaa 9 tärppiä kevääseen

Tervetuloa vuoteen 2021. Uusi vuosi tuo toivottavasti mukanaan uusia tuulia ja iloisempia aikoja. Epäilemättä moni meistä odottaa malttamattomasti paluuta entiseen arkeen, jolloin työpäivä päättyi drinkkeihin kollegojen kanssa ja viikonloput kuluivat erilaisten harrastusten ja vapaa-ajan rientojen parissa.

Ei ole ihme, jos pitkältä tuntuneen vuoden jälkeen kaipaamme iloa ja motivaatiota kevääseen. Onneksi jo niinkin pieni asia, kuin uusi hiustyyli tai pirtsakan värinen huulipuna, voi piristää mieltä. Vogue UK listasi kevään ja kesän innostavimmat hius- ja meikkitrendit.

Kirkkaat värit

2020 on ohi ja siitähän saa iloita. Lukuisat suunnittelijat Tom Fordista Chromatiin ovat päättäneet taistella menneen vuoden synkkyyttä vastaan kirkkailla väreillä. Neonväreistä povataan yhtä kevään ja kesän suurimpia trendejä niin meikeissä kuin vaatetuksessa.

Oranssi on uusi musta

Eloisa oranssi kuuluu vuoteen 2021. Sen todistavat Versacen catwalkilla nähdyt mandariinihuulet, Dries Van Notenin oranssit hiusasusteet sekä Isamaya Ffrenchin ja Byredon yhteistyössä syntyneet kirkkaan oranssit meikkisävyt.

Rohkeat huulet

Historian saatossa kosmetiikkatuotteiden myynti on usein kasvanut vaikeina aikoina. Esimerkiksi kirkas huulipuna voi kohottaa mielialaa silloin, kun iloa on vaikea löytää muualta. Ei siis ole yllätys, että näyttävät huulipunat kasvattivat suosiotaan viime vuonna. Sama trendi jatkuu kevääseen. Kanavoi sisäistä Hollywood-kaunotartasi valitsemalla klassisen punainen väri huuliin.

Kuva: pexels.com

Sinistä silmiin

Euphoria-sarjan vaikutus näkyi viime vuoden meikkitrendeissä. Kun katsoo Cornejon ja Bethany Williamsin malleilla nähtyjä sähkönsinisiä luomivärejä ja Bora Aksun jäisen sinisiä huulia, voidaan todeta, että sama tahti jatkuu keväälläkin.

Hiusasusteet

Näyttävät hiusasusteet ovat olleet jo pitkään nousussa. Tänä keväänä hiuksiin saa laittaa melkein mitä tahansa. Kokeile esimerkiksi kukkia, kuten Rodarte ja Maison Margiela tekivät, kasvoille laskeutuvaa huntua Chanelin tapaan tai kristalleja, kuten Acne.

Otsis

Jos olet harkinnut otsatukkaa, nyt on oikea aika. Se on yksi kevät-kesän suurimmista tukkatrendeistä. Esimerkkiä voi ottaa Jane Birkinnin, Jean Shrimptonin ja Brigitte Bardot’n kaltaisista kaunottarista.

Kirkkaat kotivärjäykset

Hiusten kotivärjäyksestä tuli pakon sanelema ilmiö vuonna 2020, kun kampaamot olivat kiinni ja lähikontakteja tuli välttää. Voguen mukaan tee-se-itse-värjäysten suosio jatkuu myös vuonna 2021, mutta enää siinä ei tavoitella luonnollista lopputulosta. Sen sijaan innotuksena toimivat Christian Cowanin mallien neonväriset irokeesit, Matty Bovanin räiskyvä pinkki sekä Valentinon catwalkeilla nähty mintunvihreä.

Dramaattiset silmät

Kun kasvomaskeista on tullut osa arkea, silmien tärkeys meikissä on korostunut. Valentinon, Diorin ja Giambattista Vallin muotinäytöksissä nähtiin dramaattisia, suorastaan kleopatramaisia rajauksia.

Hehkuva iho

Kaunis, terveenä hehkuva iho ei mene muodista. Muun muassa Victoria Beckhamin, Burberryn ja Rodarten malleilla kuulas iho oli meikin keskiössä. Kevät onkin oiva aika laittaa ihonhoitorutiinit kuntoon.

Lähde: Vogue UK