OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

5 skanditrendiä, joihin koko maailma hurahti

Skandinaavinen tyyli puree nyt myös maailmalla. Puhtaat linjat ja vaatteiden mukavuus ovat tervetullut vastalause alati muuttuville trendivillityksille. Kun muotimaailmassa puhutaan kestävän kehityksen tärkeydestä, moni suuntaa katseensa juuri skandinaaviseen pukeutumiseen, jossa suositaan laatua ja ajattomuutta.

Vaikka me vasta valmistaudumme kevääseen, Kööpenhaminan muotiviikolla vilkuillaan jo ensi syksyn ja talven muotia. Siellä pohjoiseurooppalaiset vaatebrändit ja skandinaavinen estetiikka ovat olleet vahvasti esillä. Digitaalisissa muotinäytöksissä on saatu esimakua siitä, miltä pukeutuminen tulee tänä vuonna näyttämään. Stylist listasi viisi skanditrendiä, joista koko maailma ottaa nyt mallia.

1. Liivit

Neuleliivit ovat olleet yksi tämän talven suurimmista trendeistä. Baum Und Pferdgartenin sekä Samsøe & Samsøen tuoreet mallistot todistavat, että liivit pysyvät muodissa vielä ensi talveen. Ylisuuret, 70-lukua henkivät liivit saavat olla neulottuja tai topattuja ja ne yhdistetään retrotyylille uskollisesti mieluiten poolopaitaan ja pohjemittaiseen hameeseen, tai leveiden housujen pariksi.

Kuva: Instagram / samsoesamsoe

2. Vihreä

Luonto on aina läsnä skandinaavisessa suunnittelussa ja Kööpenhaminan muotiviikolla nähtiin jälleen hyvin luonnonläheistä värimaailmaa. Vihreä on yksi vuoden hittiväreistä. Vaikka kaikki vihreän sävyt ovat sallittuja, catwalkeilla nähtiin nyt paljon limenvihreää talvipukeutumista. Esimerkiksi Gannin syys- ja talvi-mallistoa elävöitti maanläheisten värien rinnalle nostettu shokkiväri.

3. Vinyyli ulkovaatetuksessa

Vinyyli on nyt näyttävien takkien ykkösmateriaali. Holzweiler, Day Birger Et Mikkelsen, Stand Studio ja Rotate toivat kiiltävän vinyylin trensseihin ja viittoihin. Huippunäyttävä materiaali on yllättävän käytännöllinen valinta syksyn sadekeleihin. Suosittuja värejä olivat mustan ohella ruskean eri sävyt ja viininpunainen.

Kuva: Instagram / daybirgeretmikkelsen

4. Kerrokset sävy sävyyn

Mitä olisi talvi ilman kerrospukeutumista ja kukapa taitaisi kerrostamisen paremmin kuin skandinaaviset suunnittelijat? Kööpenhaminan muotiviikolla nähtiin paljon kerrospukeutumista, jonka pääosassa oli sävyjen ja tekstuurin mielenkiintoinen käyttö. By Malene Birger kerrosti mallistossaan silkkiä, villaa ja nahkaa, jotka olivat kaikki sävy sävyyn. Lopputulos on yhtenäinen ja huipputyylikäs asukokonaisuus.

5. Voimakkaat kuosit

Kuten Marimekon ystävät tietävät, näyttävillä kuoseilla on merkittävä rooli pohjoismaisessa designissa. Rohkeat printit kuuluvat ehdottomasti myös vuoteen 2021 ja niitä saa myös sekoittaa keskenään. Sen todistivat muun muassa Stine Goyan erivärisillä eläinkuoseilla koristeltu toppatakki, sekä Baum Und Pferdgartenin ketjukuvioitu mekko, joka kerrostettiin raitapaidan ja brändin logoilla varustettujen leggingsien kaveriksi. Sääntöjä ei ole, kunhan pukeutuminen on hauskaa.

Kuva: Instagram / stinegoyastudio

Lähde: Stylist, Instagram