OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Britney Spearsin isä menettää oikeuden pop-ikonin 58 miljoonan dollarin omaisuuden hallintaan

Los Angelesin tuomari on hylännyt pop-ikoni Britney Spearsin isän Jamie Spearsin pyynnön säilyttää oikeutensa poptähden omaisuuden sijoittamiseen ja hoitamiseen. Britney Spears haki oikeudesta muutosta holhoukseensa jo vuonna 2020 ja toi tuolloin ilmi, että hän haluaa isänsä poistettavan holhoojan roolista, jolloin laulajan omaisuuden ainoaksi hallinnoijaksi asetettaisiin erillinen rahoituslaitos.

Britneyn isä Jamie Spears on toiminut jo yli 12 vuoden ajan tyttärensä holhoojana ja hän on pitänyt tarkkaa huolta tyttärensä liiketoimista, henkilökohtaisista asioista, kodinhoidosta ja lakiteknisistä asioista. Koko vyyhti sai alkunsa kuuluisasta vuoden 2007 hermoromahduksesta, jonka aikana poppari karkasi vieroituksesta oltuaan siellä yhden päivän, ajeli päänsä kaljuksi ja hyökkäsi sateenvarjolla paparazzien kimppuun.

Paljon huomiota saaneen houlhouspäätöksen perusteellä popparin isä sai siis täydet oikeudet käytännössä valvoa kaikkia tyttärensä elämän osa-alueita, eikä hän voi esimerkiksi äänestää, mennä naimisiin, hankkia lapsia tai käydä edes ostoksilla ilman isänsä lupaa.

The New York Timesin ja suoratoistopalvelu Hulun hiljattain julkaisema Framing Britney Spears -dokumentti antaa syväluotaavan analyysin siitä, mistä Britney Spearsin ympärillä vellovasta loputtomasta oikeuskamppailusta on oikein kyse. Dokumentin uskotaan vaikuttaneen vahvasti yleiseen mielipiteeseen oikeuskamppailusta ja vauhdittaneen päätöstä. Aktivistit sekä kansainväliset julkkikset ympäri maailman ovat osoittaneet oman tukensa #FreeBritney -liikkeelle, jonka mukaan Spearsin tulisi päästä vapaaksi holhouksestaan.