OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kukat käyvät kaupaksi ystävänpäivästä toiseen: Ruusu ei ole sesongin ainoa suosikki

Tänään vietetään jälleen ystävänpäivää, tuota vuoden romanttisinta päivää, tai Suomessa yleisemmin ystävyyden juhlaa. Ystävänpäivä rantautui Suomeen 80-luvulla. Kansainvälisestä Valentinuksen päivästä tuli meillä päivä, jona ystäviä on perinteisesti muistettu kortein tai kukkakimpuin.

Vilkas kukkasesonki

Kukat kuuluvat juhlapäiviin ja ystävänpäivä onkin kukkakaupoille yksi vuoden tärkeimmistä päivistä. Kukka-alan yrittäjä Jaana Myrttisen mukaan ystävänpäiväviikko näyttäytyy myymälässä joka vuosi vilkkaana sesonkina, kun sekä ystäviä että omaa kultaa halutaan muistaa kukkasin.

Vaikka itse kukkakaupassa riittää vilinää, myös verkkokauppa ja kotiin tilaaminen ovat yleistyneet. Erityisesti tänä vuonna nettiostaminen on ollut suosittua ja kukkia on tilattu verkosta jo ennen varsinaista juhlapäivää.

– Kyllä korona on siirtänyt myös kukkien myynnin verkkokaupan puolelle, vahvistaa Myrttinen Kampin Kukasta.

Kantajansa näköinen kimppu

Kiireinen sesonki tarkoittaa tietenkin, että kukkien saatavuus ja hinnat voivat vaihdella paljonkin. Moni tekee ystävänpäivätilauksen jo ennakkoon saadakseen juuri oikeanlaisen kimpun. Kukkasesongeissa korostuvat tietyt värit ja trendit.

– Ystävänpäivänä menee paljon leikkokukkia. Perinteisesti myydään paljon punaisen sävyisiä ja hempeitä, teemaan sopivia kimppuja, Myrttinen kertoo OHO TV:lle.

Ystävänpäivän suosituimpia kukkia ovat tietenkin ne romantiikkaa huokuvat. Ruusu on klassinen valinta, jonka saatavuus on yleensä hyvä. Ruusu on yllättävän monipuolinen valinta, kun kimpun väriin ja kokoon kiinnitetään huomiota. Aina kukan ei kuitenkaan tarvitse olla se juhlallisen punainen ruusu, sillä kukkakimpuissa on paljon vaihtoehtoja moneen eri makuun.

– Ruusu pitää pintansa, mutta suosittuja tuotteita ovat myös rennot, sesongin kukista sidotut kimput, Myrttinen paljastaa.

Paras kimppu on ennen kaikkea saajansa näköinen. Esimerkiksi keväisen värikkäät tulppaanit ovat suosittu lahja ystävälle vuodesta toiseen. Sekakimpuissa puolestaan voi yhdistellä kauniisti eri värejä ja tuoksuja. Eikä hätää, jos itsellä ei ole silmää kukka-asetelmille.

– Floristin ammattitaitoon luotetaan tässäkin, Myrttinen lisää.

Olipa kyseessä sitten yksittäinen ruusu tai kimppu kevään kukkasia, varmaa on, että kukkalahja tuo vastaanottajalle iloa ystävänpäivänä.