OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram

Norma Kamali hehkuu terveyttä – 75-vuotias suunnittelija on wellness-trendin edelläkävijä

Muotisuunnittelija Norma Kamali tunnetaan paitsi mukavista ja käytännöllisistä vaatteistaan, myös hänen uskomattoman nuorekkaasta ulkomuodostaan. Naisen tunnuspiirteiksi jo muodostuneet kissansilmälasit ja terävästi leikattu otsatukka antavat kypsille kasvoille ryhtiä. Ennen kaikkea 75-vuotias suunnittelija kuitenkin säteilee terveyttä. Se ei ole ihme, sillä Kamali oli edelläkävijä hyvinvointiin liittyvissä asioissa jo kauan ennen wellness-ilmiön syntyä.

Hyvinvointi aina läsnä

Kamali ei aina ollut innostunut wellnessistä, josta hän itse puhuu yhä mieluummin selkokielisesti “terveellisinä elämäntapoina”. Se on kuitenkin jotain, joka on aina ollut osa Kamalin elämää, sillä hän varttui terveysintoilevan äidin kanssa.

– Pidin äitiäni kummajaisena. Kaverini tulivat kylään ja äidillä oli valtava mehupuristin ja yrittipuutarha ikkunalaudalla pikkuruisessa asunnossa Manhattanilla. Hänen hullut tapansa hämmensivät minua, hän muistelee Elle-lehden haastattelussa.

Aikuisena Kamali heräsi arvostamaan äitinsä elämänkatsomusta. Nykyään hän noudattaa itsekin kasvispohjaista ruokavaliota ja harjoittaa meditaatiota säännöllisesti.

– Selvästikin olen muuttunut äidikseni, nainen myöntää.

Terveyteen panostaminen on maksanut itsensä takaisin, sillä ystävät janoavat Kamalilta selviytymisvinkkejä ikääntymiseen. Tähän tarpeeseen vastatakseen Kamali kirjoitti kirjan, I Am Invincible, joka on kuin “käsikirja, jollaisen toivoisin itse saaneeni”. Se on tietenkin omistettu Kamalin äidille.

Kuva: Instagram / normakamali

Yksinkertaisuus kunniaan

Kamali kertoo harrastavansa kaikkea mehustamisesta omien terveysruokien valmistamiseen. Lisäksi hän antaa akupunktiolle kiitosta nuorekkuudestaan. Mutta toisin kuin biljoonien arvoinen wellness-business haluaisi meidän ajattelevan, Kamali ei usko, että hyvästä olosta tarvitsee maksaa maltaita. Hän ei rääkkää itseään ultramaratoneilla, eikä tuhlaa rahojaan kalliisiin ihonhoitotuotteisiin. Hän uskoo kohtuuteen kaikessa.

– Et tarvitse 15 askeleen ihonhoitorutiinia. Tarvitset yksinkertaisuutta. Tarvitset kolme asiaa, jotka oikeasti toimivat, siinä kaikki. Äitini käytti perusvoidetta läpi elämänsä ja hänen ihonsa oli upea. Hän opetti minulle, että yksinkertaisuus on kaikki kaikessa, hän selittää.

Kuuluisa suunnittelija on puuhastellut muodin parissa 60-luvulta saakka, mutta vaikka hän suhtautuu intohimoisesti vaatteisiin, tunnustaa hän niiden rajat.

– Minä uskon, että mekko voi antaa sinulle hyvän mielen. Mutta mekko riisutaan jossain vaiheessa pois. Ei ole olemassa mekkoa, ei takkia, ei kenkäparia, joka voisi kilpailla sen kanssa, kun oikeasti tunnet olosi hyväksi omassa kehossasi, hän toteaa viisaasti.

Lähde: Elle, Instagram