OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Haaveissa platinablondi? Kaikki mitä sinun tulee tietää hiusten vaalentamisesta

Koronaväsymys on saanut monet etsimään piristystä uudesta hiusväristä. Hillary Duff värjäsi hiuksensa sinisiksi, kun taas Dua Lipa on ehtinyt kokeilla vuoden sisällä niin punaista, pinkkiä kuin oranssiakin. TikTokissa on nähty mitä mielikuvituksellisimpia kotivärjäyksiä Just did a bad thing-haasteen nimissä. Huippumalli Kaia Gerber meni vielä astetta pidemmälle, kun hän yllätti paparazzit platinanvaaleilla kutreillaan.

Gerber lienee saanut muodonmuutokseensa ammattilaisen apua, eikä hiuksia pitäisi koskaan lähteä vaalentamaan kotioloissa. Platinablondi on vaativa tyyli, jonka kanssa voidaan mennä pahasti metsään. Glamour listasi kuusi asiaa, jotka vaaleaakin vaaleammasta hiusväristä on syytä tietää.

Kalenteriin on syytä raivata tilaa

Hiusten vaalentamiseen ei pidä ryhtyä hetken mielijohteesta. Platinanvaaleat kutrit vaativat monesti useamman kampaamokäynnin ja kampaajan tuolissa joutuu todennäköisesti viettämään tuntikausia. Älä siis oleta, että voit loihtia pikimustista hiuksistasi vaaleat yhdessä yössä, vaan varaa projektiin aikaa ja kärsivällisyyttä. Muista myös, että vitivalkoinen kuontalo on melkoinen statement, joka ei välttämättä sovi aivan jokaiselle persoonalle.

Se voi olla kallista

Kuten sanottu, muodonmuutos ei tapahdu silmänräpäyksessä. Lähtökohdista riippuen hiuksia voidaan joutua vaalentamaan useita kertoja, värin ylläpidosta puhumattakaan. Siksi hiusten vaalennus voi käydä erittäin kalliiksi ja siihen on syytä varautua. Platinaa ei kuitenkaan kannata lähteä tavoittelemaan halvimman kautta, sillä vaalennus on rankkaa hiuksille ja pahimmassa tapauksessa ammattitaidoton tekijä polttaa hiukset karrelle.

Valkoisellakin on sävyjä

Jos luulit, että voit kävellä kampaamoon ja pyytää platinanvaaleita hiuksia, mieti uudestaan. Kirkkaanvaalea on hieman luonnollisempi valinta kuin viime aikoina supersuosituksi noussut, vaaleanpunaiseen leikkisästi taittuva platina. Myös hopeanhohtoiset “mummohiukset” olivat hetki sitten kova trendi sosiaalisessa mediassa, joten mieti etukäteen mitä haluat. Jos olet epävarma, kampaaja voi auttaa sinua valitsemaan ihosi sävyyn parhaiten sopivan värin.

Kuva: unsplash.com

Kauneuden eteen on kärsittävä

Vaalennusaine on tymäkkää tavaraa. Kun sitä levitetään hiusten tyveen, on mahdollista, että päänahassa tuntuu hieman polttelua. Pieni polttelu vielä kuulua asiaan, mutta jos kipu käy sietämättömäksi, voi kyseessä olla allerginen reaktio. Tällöin aine on syytä huuhdella hiuksista välittömästi.

Platina vaatii ylläpitoa

Mikäli se ei vielä ole käynyt kaikille selväksi, platina ei ole se kaikkein helppohoitoisin hiusväri. Lukuisien kampaamovisiittien lisäksi vaaleat hiukset kaipaavat paljon kotihoitoa. Vaalennus kuivattaa hiuksia, joten ne saattavat tuntua käsittelyn jälkeen haurailta ja vaurioituneilta. Vaalennetut hiukset kaipaavatkin hyviä hoitotuotteita. Shampoon ja hoitoaineen lisäksi kannattaa sijoittaa kosteuttaviin hiusnaamioihin ja suojaaviin öljyihin. Muista, että vaaleat hiukset helposti kellastuvat ajan myötä, joten myös hopeashampoo on must.

Paluuta ei ole…ainakaan hetkeen

Kärsivällisyys on avainsana platinanvaaleiden hiusten kanssa. Oikean sävyn saavuttaminen vaatii aikaa ja toisaalta myös siitä eroon hankkiutuminen vie oman aikansa. Kun hiuksesta on kerran viety pigmentti, ei se palaa takaisin. Värin pois kasvattaminen vaatii aikaa ja tyvikasvu voi olla valkoisia latvoja vasten raju. Paras tapa palata tummempaan on värjätä tai raidoittaa hiuksia asteittain.

Lähde: Glamour