OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Kaipaatko grungea? Näin päivität ysärityylin 2021 kevääseen

Grunge tuskin menee koskaan pysyvästi pois muodista. Flanelli, bändipaidat ja revityt farkut palaavat nuorten suosioon yhä uudestaan. Nyt ysäriltä tutut, rennosti mitoitetut vaatteet ovat jälleen pinnalla, mutta älä anna ulkomuodon hämätä; sotkuinen ilme on hyvin laskelmoitu. Avain grunge-tyylin luomiseen on juuri oikealla tavalla ylisuurten vaatteiden huolellinen kerrostaminen.

Flanellipaita on grunge-pukeutujalle itsestäänselvä valinta, mutta Harper’s Bazaar listasi kuusi muuta vaatetta, jotka kuuluvat modernin grunge-tyylin perusteisiin.

1. Päivitetty keilapaita

Bowler shirt, eli suomalaisittain keilapaita, ei ole pelkästään keski-ikäisten miesten etuoikeus, sillä se sopii ylisuurta siluettia suosivaan grunge-tyyliin.

Esimerkiksi Zoë Kravitz näyttää kulttiklassikko High Fidelityn uudessa versiossa, kuinka keilapaidat soveltuvat kerrospukeutumiseen.

Lähde: Instagram / zkluv

2. Kokomusta

Musta on jokaisen synkistelevän rock-tyylin perusväri. Silloin kun ideat ovat vähissä, turvaudu kokomustaan, tai yhdistä musta kulahtaneen näköiseen harmaaseen. Kruunaa asukokonaisuus näyttävillä koruilla (niitä ei voi olla liikaa) ja Dr. Martens-saappailla.

3. Löysät farkut

Rennosti istuvat ja mieluiten revityt farkut ovat tietenkin yksi grunge-muodin tärkeimmistä peruspilareista. Katu-uskottavin lopputulos syntyy, kun farkut saavat parikseen yhtä lailla ylisuuren t-paidan tai villatakin ja maihinnousukengät.

Moderneista muoti-ikoneista muun muassa Gigi Hadid hallitsee tyylin, johon kuuluvat myös villapipot ja muovisankaiset aurinkolasit.

Kuva: Instagram / queenshadids

4. Utility Wear

Työvaatteiden inspiroima utility wear on ollut suosittua viime vuodet. Olipa kyseessä sitten ylisuuri utility-takki tai löysät haalarit, trendi sopii yksi yhteen myös grunge-tyylin kanssa.

5. T-paita painatuksella

Bändipaidat kuuluvat erottamattomasti grungeen. Elävöitä muuten synkkää asua värikkäällä, retrohenkisellä printti-t-paidalla. Kaiken maailman henkkamaukat pursuavat bändipaitoja, mutta katu-uskottavin pukeutuja suosii aitoa vintagea.

Äitinsä jalanjälkiä muotimaailman huipulle seurannut Kaia Gerber rakastaa paitsi bändipaitoja, myös Dr. Martens-saappaita ja löysiä farkkuja.

Kuva: Instagram / lynnfashionlynn

6. Ketjut

Asusteiden voimaa ei pidä aliarvioida. Vaikka et olisikaan valmis pukeutumaan päästä varpaisiin grunge-tyyliin, rock-henkiset korut tuovat särmää pukeutumiseen. Suosi paksuja ketjuja ja pinoa näyttäviä koruja reilulla kädellä.

Lähde: Harper’s Bazaar, Instagram