OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

LiveFIN ry järjestää hiljaisen hetken elävän musiikin puolesta #VuosiHiljaisuutta

Suomen musiikkitapahtumien verkosto ja elävän musiikin alan edunvalvontajärjestö LiveFIN ry, joka ajaa populaarimusiikkitapahtumien ja niiden järjestäjien etuja järjestää perjantaina 12. maaliskuuta valtakunnallisen hiljaisen hetken. #VuosiHiljaisuutta tempauksella halutaan muistuttaa elävän musiikin ahdingosta sekä herätellä päättäjiä auttamaan kriisiin ajautunutta alaa. 12. maaliskuuta tulee täyteen vuosi siitä, kun hallitus tiedotustilaisuudessaan suositteli yli 500 hengen tapahtumat kiellettäväksi ja marraskuussa 2020 asetetut kiellot koskien yleisötilaisuuksia ovat edelleen voimassa.

”Musiikkitapahtumien järjestäminen on ollut viimeisen vuoden ajan vuoroin kiellettyä, vuoroin tarkasti säädeltyä. Viimeisin toimialaa kurittava sulku on jatkunut marraskuusta lähtien. Elävän musiikin ala on sopeuttanut toimiaan ja etsinyt uusia, terveysturvallisia tapoja järjestää musiikkitapahtumia. Näillä toimenpiteillä tartuntariskiä on torjuttu tehokkaasti. Silti tapahtumien järjestämisen mahdollisuuksia on vain kiristetty, eikä vastuullinen toiminta ole avannut minkäänlaisia näkymiä tulevaan”, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen.

Kampanjassa ovat mukana radiokanavat Aito Iskelmä, HitMix, Iskelmä, Me Naiset Radio, Radio Helsinki, Radio Nostalgia, Radio Nova, Radio Pooki, Suomipop, Radio Rock, Radio 957, SuomiRock ja SuomiRäp, jotka viettävät hiljaista hetkeä perjantaina 12.3.2021 klo 14.05–14.06.

Kampanjaan voi osallistua jakamalla sosiaalisen median kanaviin kampanjan kuvamateriaalia, tukemalla muiden sisältöä aiheesta, ottamalla yhteyttä median edustajiin sekä osallistumalla tulevan perjantain hiljaiseen hetkeen.