OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tall Ships Races 2024 -purjehdustapahtumaa haetaan Helsinkiin

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan 15.3. hakea Tall Ships Races -tapahtuman järjestämistä Helsingissä heinäkuussa 2024.

Kansainvälinen tapahtuma on suurten purjelaivojen kilpailu, jonka pääpaino on nuorisotyössä. Tall Ships Races järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Järjestäjänä toimii vuonna 1956 Lontoossa perustettu aatteellinen järjestö Sail Training International (STI). Tapahtuman pääpaino ei ole itse kilpailussa vaan nuorisotyössä. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta.

Helsinki on toiminut Tall Ships Races -kilpailujen kohdesatamana vuosina 1972, 1988, 2000 ja viimeksi vuonna 2013. Tuolloin tapahtumaan osallistui noin 100 alusta eri puolilta maailmaa ja se keräsi Hietalahden alueelle yhteensä noin 500 000 kävijää. Turku ja Maarianhamina ovat tänä vuonna järjestettävän Tall Ships Races -tapahtuman satamakaupunkeja Suomessa.

Lähde: Helsingin kaupunki