OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / gwynethpaltrow

Gwyneth Paltrow kauneustoimenpiteistään: Olen avoin kirja

Elämäntapasivu Goopin perustaja Gwyneth Paltrow jakaa aktiivisesti kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviä vinkkejä, joita on usein kritisoitu tieteellisen näytön puutteesta. Vaikka näyttelijä suosii luonnonmukaisia hoitoja, on hän myöntänyt olevansa valmis kokeilemaan melkein mitä tahansa.

Hollywoodissa ulkonäköön vaikuttavista hoidoista on ollut tapana vaieta, mutta Paltrow haluaa puhua avoimesti hänelle tehdyistä toimenpiteistä.

– Monia Hollywoodin menestyviä naisia motivoi jo varhaisessa vaiheessa luulo, etteivät he ole riittävän hyviä. Yritämme todistaa jotakin itsellemme. Kosmeettisiin hoitoihin turvautuminen on kuin oman haavoittuvaisuuden tunnustamista. Mielestäni rehellisyyttä pidetään joskus heikkoutena. Pistoshoitoihin liittyy paljon leimautumista, Paltrow järkeilee Harper’s Bazaarin haastattelussa.

Paltrow ei ainoastaan myönnä ottaneensa pistoksia, hän on antanut niille kasvonsa. Nainen toimii parhaillaan ryppyjä siloittavan Xeomin-pistoksen puolestapuhujana. Hän toivoo avoimuutensa muuttavan ikääntymiseen ja ulkonäköön liittyvää keskustelua.

Virheistä viisastunut

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Paltrow on kokeillut pistosaineita.

– Kun täytin 40, minulle iski keski-iän kriisi. Kävin lääkärin luona ja se oli katastrofi. En tehnyt mitään muuta pitkään, pitkään aikaan. Olin mustelmien peitossa, otsani oli täysin jämähtänyt paikoilleen, enkä näyttänyt enää ollenkaan itseltäni, hän myöntää.

Nykyään Paltrow ei pyri enää piilottelemaan kaikkia juonteita. Sen sijaan hän luottaa pieniin annoksiin ainetta, jonka hän sanoo tekevän hänestä “vähemmän kiukkuisen” näköisen.

– Mielestäni on hienoa, kun naiset puhuvat kokemuksistaan, koska leikkauksiin ja pistoksiin liittyy paljon häpeää. Olisi hienoa, jos ihmiset voisivat suhtautua itsevarmasti tekemiinsä valintoihin. Mutta jos he haluavat pitää asian salaisuutena, on sekin ok. Minä olen avoin kirja. Kerron, mikä toimii minun kohdallani, koska sillä tavalla minä olen oppinut, hän sanoo.

Paltrow kokee, että ikääntymistä koskevassa keskustelussa on otettu jonkin verran edistysaskelia.

– Nuorempi sukupolvi ihannoi Jane Fondan ja Frances McDormandin kaltaisia naisia. He pitävät cooleista naisista, vaikka nämä olisivat vanhempia tai erilaisia kuin he itse. He eivät ole enää yhtään niin tuomitsevia erimuotoisia ja -kokoisia naisia kohtaan. Huomaan sen tyttäreni kohdalla. He osaavat katsoa naista kokonaisuutena jonkin käsitellyn, FaceTunen kautta suodatetun Instagram-kuvan sijaan. Olen iloinen tästä suunnasta, johon olemme menossa.

Lähteet: Harper’s Bazaar, Instagram