OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kongressin kirjasto lisää Kermit-sammakon ”The Rainbow Connection” -kappaleen tärkeiden tallenteiden arkistoon

Yhdysvaltain kongressikirjasto on ilmoittanut 25 nauhoituksesta, jotka lisätään tänä vuonna sen kansalliseen tallennusrekisteriin, mukaan lukien Mupettien Kermit-sammakon vuoden ”The Rainbow Connection” -kappale. Yhteensä 25 nauhoitusta valittiin kaikkiaan noin 900 julkisen ehdokkaan joukosta, niiden ollessa tärkeä osa kulttuurista, historiallista tai esteettistä perintöä.

Kongressin kirjasto (The Library of Congress) on Yhdysvaltain tosiasiallinen kansalliskirjasto. Se sijaitsee kolmessa rakennuksessa Washingtonissa ja on hyllymetreiltään ja kirjamäärältään maailman suurin kirjasto. Kongressin kirjaston kansallinen tallennusrekisteri sisältää nyt yhteensä 575 äänitettä.

Kappale ”The Rainbow Connection” esitettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1979 ensi-iltansa saaneessa The Muppet Movie -elokuvassa, jossa Jim Henson lauloi Kermit-sammakkona Paul Williamsin ja Kenneth Ascherin kirjoittamaa kappaletta. Kirjasto selitti Muppet-elokuvassa esiintyneen kappaleen säilyttämistä koskevaa päätöstään viitaten sen sisältämään viestiin unelmista ja niiden toteutumisen pysyvyydestä.

Medialle antamassaan lausunnossaan kappaleen sisällyttämisestä arkistoon Kermit-sammakko kommentoi: “No, hitsi, on mahtava tunne tulla virallisesti osaksi kansakuntamme historiaa. Se on suuri kunnia. Ja olen innoissani – olen innoissani! – ollessani ensimmäinen sammakko arkistossa!”

Kappaleesta ovat tehneet omat versionsa mm. Weezer, The Carpenters, Willie Nelson ja Gwen Stefani.