OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / classic.authentics

Sijoita klassikoihin: Kenkä, joka on pysynyt muodissa 60 vuotta

Trendejä tulee ja menee, mutta muotimaailman todelliset klassikot kestävät aikaa. Yli 60 vuotta syntymänsä jälkeen, eräs jalkine on edelleen yksi maailman halutuimmista kenkäpareista. Yhä tänä päivänä jokainen muotitoimittaja ja vaikuttaja himoitsee Chanelin kaksisävyisiä avokkaita. Ikoninen kenkä palaa catwalkeille joka sesonki ja se myydään loppuun välittömästi.

Mutta mikä tekee Chanelin avokkaasta niin suositun? Who What Wear paneutui kengän historiaan.

Jo vuodesta 1957

Muotisuunnittelija ja ikoni itsekin, Coco Chanel, suunnitteli välittömästi klassikoksi nousseen kengän vuonna 1957. Jalkineen, jonka kärki oli eri väriä kuin muu kenkä, oli tarkoitus jäljitellä miesten tuolloista jalkinemuotia. Kontrastiväriä pidettiin muodin maailmassa yleisesti silmää miellyttävänä tyylinä, sillä väritys teki jalasta pienemmän – ja säärestä pidemmän näköisen.

Alkuperäinen malli oli slingback, mutta suosion kasvaessa kuuluisa kenkä on saanut useita eri muotoja. Nykyään varsinkin Chanelin kaksivärinen ballerina on julkkisten suosiossa. Erilaisista muunnoksista huolimatta on uskomatonta, ettei Chanelin avokas eroa nykypäivänä juurikaan alkuperäisestä muotoilustaan. Värivalikoima on vuosien saatossa kasvanut ja katukuvaan on ilmestynyt lukuisia jäljitelmiä, mutta aito ja alkuperäinen Chanelin avokas on edelleen yksi suosituimmista ja valokuvatuimmista kengistä maailmassa.

Muotivaikuttajien suosikki

Todellisen klassikon paljastaa se, miten monet ja keskenään erilaiset muotimaailman vaikuttajat ovat siihen ihastuneet. Chanelin avokkaat ovat olleet yhtä lailla Hollywood-julkkisten, kuin tyylistään tunnettujen ranskatarten suosiossa. Slingback-malli ei ole juurikaan muuttunut aikojen saatossa. Klassinen avokas näyttää valokuvissa aivan samalta näyttelijä Claudine Augerin yllä 60-luvun Pariisissa kuin muotinäytöksessä supermalli Linda Evangelistassa jalassa vuonna 1992.

Nykyään avokkaat ovat tuttu näky niin Instagramissa kuin Pinterestissä. Muodin edelläkävijät seurapiirijulkkis Poppy Delevignestä vaikuttaja Eva Cheniin ja näyttelijä-laulaja Miley Cyrusiin omistavat halutun kenkäparin. Siinä missä 50-luvun naiset yhdistivät Chanelin kengät polvimittaiseen hameeseen, modernit naiset käyttävät avokkaita usein rennosti T-paidan ja farkkujen parina. Monipuolisen avokkaan vahvuus onkin, että se tekee jokaisesta asusta huolitellun näköisen.

Lähde: Who What Wear, Instagram