OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Miljoonasade jatkaa juhlavuoden tempauksiaan – bändi järjestää näyttävän lentonäytöksen sunnuntaina

Kuluvan vuoden aikana suomalaisen rockin klassikkoyhtye Miljoonasade juhlistaa 35-vuotista uraansa erilaisilla tempauksilla joka kuukausi. Helmikuun sinfonialevyn ja maaliskuun uuden singlen lisäksi suunnitelmissa on mm. kokonaan uusi albumi loppu vuodesta, stadionkeikka sekä konsertteja ja keikkoja tilanteen salliessa. 

Helmikuussa yhtye julkaisi Askeleet kahdelle – Pas de deux -yhteislevyn Jyväskylä Sinfonian kanssa. Levyllä on yhteensä 11 vanhempaa Miljoonasade-kappaletta sinfoniaorkesterille sovitettuna, sekä uutuutena nimikkokappale Askeleet kahdelle, jonka nimi on viittaus balettitermiin Pas de deux.

Huhtikuun tempaus järjestetään Juri Gagarinin avaruuslennon merkkipäivän aattona sunnuntaina 11.4. kello 14 kun ilmailukerho Keski-Suomen Ilmailijat ry lentää muodostelmalennon Jyväskylän yli. Ylilento on Miljoonasade-yhtyeen rumpalin Jarmo Hovin ideoima. Yhtyeen läpimurtohitti oli vuonna 1986 ilmestynyt Lapsuuden sankarille, jossa lauletaan ”Lennä Juri Gagarin, tule elävänä takaisin”.

Seitsemän pienkoneen muodostelma kulkee reittiä Nelostie – Tourula – Kauppakatu – Keljon marketit – Kuokkala – Seppälä ja palaa sitten Nelostien kautta Tikkakosken lentoasemalle. Lentonopeus on 140 kilometriä tunnissa, korkeus 500 metriä ja koneiden välimatkat ovat muutaman kymmenen metriä.

Salo kertoo saaneensa inspiraation kappaleeseen lapsuudestaan ja erilaisista sankareista, joita hän ihaili tuolloin.

”Kun synnyin, lähetettiin samoihin aikoihin ensimmäinen satelliitti Sputnik taivaalle. Kun äitini toi minua synnytyslaitokselta kotiin, hän pysähtyi rappusilla ja näytti taivaalta vilkkuvan tähden, että katso, tuossa menee Sputnik. Tätä tarinaa kuulin lapsuudessani niin paljon, että minulle kasvoi avaruusajan lapsen identiteetti. Siitä syntyi myös ajatus Lapsuuden sankarille -biisiin”, Salo kertoo.

Miljoonasade kompensoi juhlavuoden tapahtumien ja ylilennon aiheuttaman hiilijalanjäljen 4H -yhdistyksen Taimiteko-kampanjan kautta.