OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Seerumit sekaisin? Täydellinen opas tehokkaan ihonhoitoaineen käyttöön

Ihonhoitoon kuuluu useita eri vaiheita. Kuuluisaan korealaiseen ihonhoitorutiiniin voi kuulua jopa yli kymmenen askelta, joten ei ihme, jos kasvovedet ja hoitonesteet menevät tavallisella tallaajalla joskus sekaisin. Harva meistä jaksaa todellisuudessa läträtä päivittäin kymmenillä tuotteilla ja kosmetiikkaostoksilla pitäisikin miettiä, mitä juuri oma iho tarvitsee.

Jokaisen arkirutiiniin tulisi kuulua vähintäänkin ihon puhdistus ja kosteutus. Myös seerumi on hyödyllinen lisä ihonhoitoarsenaaliin, sillä se sisältää runsaasti aktiivisia ainesosia. Seerumeita on moneen lähtöön ja erilaisia tehoaineita pilvin pimein, joten Sen oikean löytäminen voi olla haasteellista. Eri seerumit palvelevat eri tarkoituksia; niitä voi käyttää esimerkiksi ihon kuivuuden hoitoon, juonteisiin tai epäpuhtauksiin. Seerumin valinnassa tulisi siis kiinnittää huomiota omaan ihotyyppiin ja ihon kuntoon.

Stylist pyysi La Roche-Posayn konsultoivaa ihotautilääkäriä, tohtori Justine Hextallia selittämään, miten oikea seerumi löytyy ja miten sitä tulisi käyttää.

Mikä ihmeen seerumi?

Seerumit ovat ihonhoidon supersankareita. Ne ovat muita tuotteita tehokkaampia, sillä ne sisältävät aktiivisia ainesosia suurempina pitoisuuksina kuin vaikkapa kosteusvoiteet.

– Seerumi on nestemäinen tuote, jonka tehoaineet pääsevät tunkeutumaan syvemmälle ihoon, tohtori Hextall selittää.

Siinä missä kosteusvoide keskittyy nimensä mukaan ihon kosteuttamiseen, seerumeita voidaan käyttää useisiin eri tarkoituksiin. Koska seerumi ja kosteusvoide toimittavat eri tehtäviä, ei kosteuttavan seerumin lisääminen hoitorutiiniin tarkoita, että kosteusvoiteesta saisi luopua. Ne tukevat toisiaan, sillä kosteusvoide ehkäisee seerumin tehoaineiden haihtumista iholta.

– Kosteuttamisessa on kyse juuri siitä, että kosteus saadaan sidottua iholle, tohtori Hextall muistuttaa.

Miten seerumia kuuluisi käyttää?

Seerumia käytetään iholla puhdistuksen jälkeen ja ennen kosteusvoidetta. Jos käytät useampaa kuin yhtä seerumia, kevein tuote levitetään ensin ja paksuin viimeisenä. Ainesosista riippuen, jotkin seerumit sopivat paremmin joko ihon aamu- tai iltarutiiniin.

– Aamulla suosittelisin levittämään iholle puhdistuksen jälkeen C-vitamiiniä sisältävän seerumin, sitten hyaluronihapposeerumin ja lopuksi kevyen kosteusvoiteen, joka sitoo kosteuden iholle. Iltaan suosittelen retinoidien tai antioksidanttien kaltaisia tehoaineita, jotka levitetään iholle ennen kosteuttavia tuotteita, tohtori Hextall neuvoo.

Mikä seerumi sopii minulle?

Useimmilta meistä löytyy jonkin sortin seerumi kylpyhuoneen kaapista. Oikeanlaisen seerumin valinta voi kuitenkin olla vaikeaa juuri siksi, että markkinoilta löytyy niin paljon erilaisia tuotteita.

– Se, että seerumeita on tarjolla, ei tarkoita sitä, että niitä kaikkia tulisi käyttää. On erittäin tärkeää tasapainottaa aktiivisia ainesosia rauhoittavilla, kosteuttavilla tuotteilla, tohtori Hextall huomauttaa.

Hän kehottaakin miettimään, millaisia tarpeita omalla iholla on. Kuiva iho kaipaa kosteuttavia ainesosia. Silloin hyularonihapposeerumi on lyömätön valinta. Jos iholla esiintyy paljon finnejä ja pigmentaatiota, kannattaa seerumista etsiä ihoa hellävaraisesti kuorivia AHA-happoja. Antioksidantteja sisältävät seerumit puolestaan kirkastavat sameaa ihoa ja auttavat suojaamaan ihoa ympäristön haittatekijöiltä, kuten UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta.

– C-vitamiini on yksi tehokkaimmista antioksidanteista ja se korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, sanoo tohtori Hextall.

Yksi tehoaineiden suurimmista tähdistä on tietenkin A-vitamiinin johdannainen, retinoli. Sen ihoa uudistavat ominaisuudet ovat tutkitusti todistettuja ja se sopiikin erinomaisesti ikääntyvän ihon päivittäiseen hoitorutiiniin.

– Retinolit ovat luultavasti todistetusti tehokkain hoitokeino UV-säteilyn aiheuttamia ikääntymisen näkyviä merkkejä vastaan, tohtori Hextall kehuu.

Retinoli on erittäin voimakas aine, joka voi ärsyttää herkkää ihoa. Retinoliseerumeita löytyy useissa eri vahvuuksissa, joista voi valita omalle ihotyypille sopivimman.

– Suosittelen aina, että retinolit otetaan käyttöön hitaasti. Käytä sitä ensimmäisen viikon aikana enintään kaksi kertaa viikossa. Lisään käyttökertoja yksi tai kaksi viikossa, kunnes ihosi oppii sietämään päivittäistä käyttöä, tohtori Hextall ohjeistaa.

Lähde: Stylist